08:50 07 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.64
 • RUB0.24
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  35991

  Şeful serviciului de presă al Patriarhiei Moscovei a vorbit într-un interviu despre faptul că Biserica Ortodoxă Română „propovăduiește acel creștinism curat și ortodox" în interiorul Europei. El a spus că Bisericile Ortodoxe ale celor două ţări vecine luptă împotriva asaltului nonvalorilor

  BUCUREŞTI, 22 nov — Sputnik. Alexandr Volkov, șeful serviciului de presă al Patriarhului Moscovei, a acordat jurnalistului Silviu Andrei Vlădăreanu un interviu publicat în paginile revistei Lumea Credinței, numărul din luna noiembrie.

  Volkov a vorbit despre asaltul unor nonvalori „care se promovează foarte activ și agresiv în cadrul Europei moderne" şi care afectează comunităților integrate profund în Europa, cum este, de exemplu, România.

  Potrivit acestuia, inclusiv în Rusia, aceste „valori" pseudo-umane „ne atacă cu ajutorul mass-media și prin internet", având o influenţă negativă mai ales asupra tinerilor.

  Astfel, Biserica Ortodoxă Română luptă să-și apere valorile creștine şi propovăduiește, în interiorul Europei, „acel creștinism curat și ortodox".

  Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kiril
  © Sputnik / Сергей Пятаков

  „Același lucru îl face și Biserica Ortodoxă Rusă. Și noi Îl propovăduim deschis și cu glas tare pe Hristos și valorile Evangheliei. Vedem astăzi cât de mulți oameni vor să scoată Sfânta Evanghelie din viața comunității, să schimbe poruncile cu niște concepte foarte stranii în ceea ce privește ce este bine și ce este rău", a declarat șeful serviciului de presă al Patriarhului Moscovei.

  Alexandr Volkov a adăugat că sarcina principală a celor doua Biserici Ortodoxe este să-L mărturisească pe Hristos și „să nu ne fie frică", subliniind că „acesta este și mesajul cu care Preafericitul Kiril a venit în România".

  Reamintim că Patriarhul Kiril al Moscovei și al Întregii Rusii a vizitat România în perioada 27-28 octombrie, unde a participat la manifestările religioase şi culturale prilejuite de hramul Catedralei Patriarhale şi de aniversarea a 10 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

  Tematic

  Patriarhul rus Kiril a ajuns la București
  Sfat de la Patriarhul Kiril pentru presa on-line
  Tagurile:
  comună, nonvalori, luptă, UE, BORu, BOR, Rusia, România


  Știrile Zilei