18:57 20 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Antonov An-124

  Aviația și flota rusă se alătură misiunii de căutare a submarinului argentinian

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  150 0 0

  Inițial în Atlanticul de Sud se va deplasa unul din cele mai mari avioane din lume, Ruslan, pentru a participa la efortul de reperare a submergibilului San Juan

  BUCUREȘTI, 24 nov — Sputnik. Zona posibilului naufragiu va fi survolată de aerocargoul Antonov An-124 Ruslan, capabil să ridice la bord încărcături de până la 150 tone. Apoi la fața locului ar putea să sosească un mini-submarin rus.

  Miercuri, 22 noiembrie președintele Vladimir Putin și omologului său argentinian, Mauricio Macri, au convenit asupra asistenței pe care o poate acorda Moscova în operațiunea de localizare-salvare a navei San Juan.

  Rusia este a 13-a țară participantă la căutările aparatului și echipajului dispărut.

  În data de 15 noiembrie comandamentul Forțelor navala argentiniene a pierdut legătura cu submarinul San Juan. Având la bord 44 de marinari, inclusiv unica femeie ofițer în flotă, nava se deplasa de-a lungul coastei din portul Ushuaia în direcția nord, spre baza Mar del Plata.

  Între timp, un fost membru al echipajului a comunicatr presei atgentiniene, sub protecția anonimatului, că originea tuturor problelemelor tehnice la bordul navei, inclusiv a presupusei întămplări fatale, sunt defectuoasele lucrări de renovare efectuate în 2014 pentru a-i extinde termenul de exploatare. 

  Tematic

  Submarinul argentinian dispărut: o unică și ultimă posibilitate de a-l localiza
  Tagurile:
  avion Ruslan, asistență, căutare, submarin, Argentina, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei