02:14 15 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.06
 • RUB0.25
 • RON4.13
 • UAH0.61
  Sergueï Lavrov

  Lavrov dezvăluie cum SUA folosesc Europa împotriva Rusiei

  © Sputnik / Maxim Blinov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  19322

  Clasa politică americană folosește sancțiuni pentru a rezolva problemele antiruse în detrimentul Europei și europenilor, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe

  BUCUREȘTI, 30 nov — Sputnik. Washingtonul implementează politica antirusă cu ajutorul țărilor europene, a declarat Serghei Lavrov într-un interviu acordat ziarului italian Libero.

  "Astăzi, este evident că sancțiunile impuse de birocrații de la Bruxelles, conform instrucțiunilor de la Washington, au lovit producătorii europeni ca un bumerang. Ei și-au pierdut o parte din pozițiile lor pe piața rusă și continuă să sufere pierderi considerabile. Statele Unite nu au suferit niciun prejudiciu deoarece rata comerțului nostru este scăzută. Deci, ca rezultat, elita americană dorește să-și rezolve problemele antiruse în detrimentul Europei și europenilor ", a spus Serghei Lavrov.

  Uniunea Europeană a emis sancțiuni împotriva Moscovei în martie 2014 din cauza crizei ucrainene și a faptului că Peninsula Crimeea era atașată Federației Ruse. Ca răspuns, Moscova și-a limitat importurile de bunuri din țările care au introdus sancțiuni împotriva acesteia.

  Potrivit experților, sancțiunile antiruse nu au avut rezultatele așteptate. În plus, acestea au provocat și daune grave economiilor din țările care le-au adoptat.

  Les sanctions antirusses et le commerce international
  © Sputnik /
  Les sanctions antirusses et le commerce international
  Tagurile:
  Sancțiuni, Washington, Serghei Lavrov, Europa, Rusia, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei