00:20 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.09
 • USD17.99
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Ka-90 concept

  Rusia dezvoltă modelul futurist de avion-elicopter hibrid Ka-90

  CC BY-SA 4.0 / Vitaly V. Kuzmin / Ka-90 concept
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  26830

  Ka-90 este este materializarea conceăției de aparat hibrid, care aterizează și decolează ca un elicopter, dar efectuează zboruri de croazieră asemenea unui avion

  BUCUREȘTI, 4 dec — Sputnik. Noul model futurist de avion-elicopter Ka-90 va zbura cu o viteză maximă de până la 800 de kilometri pe oră, scrie Sputnik International.

  Oleg Zheltov, șeful Biroului de Design ”Kamov” din Rusia a confirmat unui corespondent Sputnik că dezvoltarea primul elicopter hibrid din lume este în plină desfășurare.

  El a precizat că etapa actuală include crearea modelelor de dimensiuni reduse și testarea lor în tunelurile aerodinamice.

  Ce este Ka-90?

  Conceptul Ka-90 (cunoscut anterior ca și Ka-100) a fost prezentat pentru prima dată la Expoziția Internațională HeliRussia-2008 din Moscova.

  Este prima aeronavă hibridă din lume, combinând caracteristicile unui elicopter și ale unui avion. Conform informațiilor din surse deschise, aparatul va folosi un rotor elicopter scurtat pentru decolare și aterizare.

  Odată ce nava atinge viteze de 400 de kilometri pe oră, propulsia este asigurată un motor cu jet în timp ce rotorul se repliază pe fuselaj. 

  Designerul general al companiei Kamov, Serghei Mikheev, a declarat în 2008 că proiectul Ka-90, în stadiu de elaborare din 1985, dar suspendat în urma prăbușirii Uniunii Sovietice, a redevenit o preocupare primordială a echipei.

  Tematic

  China a prezentat un elicopter de luptă fără pilot
  Marina Rusă se echipează cu cel mai sofisticat elicopter
  Tagurile:
  hibrid, elicopter, avion, Dezvoltare, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei