15:15 07 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  35928

  Rusia nu va fi admisă la Jocurile Olimpice din 2018, în același timp, atleții ruși pot evolua sub drapelul neutru

  BUCUREȘTI, 5 dec — Sputnik. Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a decis marți să interzică Rusiei să evolueze la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, care se vor desfășura în Coreea de Nord. Informația a fost publicată pe siteul oficial al IOC.

  La Jocuri pot evolua exclusiv doar sprotivii ruși „nepătați”, sub drapelul opimpic.

  Lista atleților ruși „nepătați” va fi determinată de o comisie specială, care va fi condusă de șeful Organizației Independente de Testare a Dopajului (ITA), Valeri Furneiron. Unul dintre membrii Comisiei va fi numit de Agenția Internațională Antidoping (WADA), un alt membru — de DFSU (Doping Free Sport Unit) și altul de IOC (Richard Badgett, șeful departamentului medical al IOC).

  "După ce Comitetul Executiv al IOC a aprobat raportul Comisiei IOC sub conducerea lui Samuel Schmid, s-a decis eliminarea Comitetului Olimpic al Rusiei, decizia intră imediat în vigoare", a spus comisia.

  În același timp, IOC nu exclude că va elimina suspendarea în cazul în care comisia va îndeplini toate cerințele până la ceremonia de închidere a Jocurilor de la Pyeongchang.

  În afară de aceasta, vicepremierul rus Vitaly Mutko a fost suspendat pe viață de la participarea la Jocurile Olimpice.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)


  Știrile Zilei