12:52 17 Martie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
  President Vladimir Putin takes part in gala match of Night Hockey League's 6th National Festival

  JO 2018: Hocheiul fără Rusia, precum Mondialul fără Brazilia sau Germania

  © Sputnik/ Alexei Druzhinin
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  18920

  Suspendarea selecționatei ruse la JO 2018 de la Pyeongchang este o lovitură pentru fanii tuturor sporturilor, dar mai ales pentru fanii de hochei, care sunt deja obișnuiți să vadă echipa rusă pe podium, a declarat pentru Sputnik Daniele Amadasi, redactor-șef al casei de pariuri italiene Tuttohockey

  BUCUREȘTI, 7 dec — Sputnik. Fără echipa rusă, turneul olimpic de hochei va fi lipsit de intrigă, luând în considerare nivelul sportivilor ruși, a declarat Daniele Amadasi, într-un interviu acordat pentru Sputnik.

  "La Jocurile Olimpice, hocheiul fără Rusia — este ca și cum la următoarea Cupă Mondială de fotbal, Brazilia, Germania sau Spania ar fi descalificate. În fiecare an la Campionatele Mondiale de Hochei și Jocurile Olimpice de Iarnă, Rusia câștigă sau obține medalii medalii", a spus el.

  Amadasi a mai calificat, de asemenea, scandalul dopajului ca "vânătoare de vrăjitoare", care afectează atleții „nepătați” care nu vor putea participa la Jocurile Olimpice sub pavilionul țării lor.

  "Participarea unei echipe neutre, dar formată din sportivi ruși, va da încă un sens important turneului olimpic de hochei pe gheață, în special în ceea ce privește circulația. Cu toate acestea, ar fi un fel de compromis politic, dar este ceva străin sportului, în special la Jocurile Olimpice", a spus expertul.

  Marți, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (IOC), care s-a reunit la Lausanne, Elveția, a anunțat decizia sa de a suspenda Comitetul Olimpic rus pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, care va avea loc între 5 și 25 februarie în Pyeongchang, Coreea de Sud. Atleții ruși vor putea concura sub drapelul neutru.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)

  Tematic

  Rusia a fost eliminată de la Jocurile Olimpice din 2018. Cum pot evolua atleții
  Tagurile:
  Hockey, Jocurile Olimpice 2018, Rusia, Pyeongchang, Coreea de Sud
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei