17:40 16 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.70
 • USD17.76
 • RUB0.28
 • RON4.16
 • UAH0.72
  Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu

  Politica externă și conlucrarea strategică: prioritatea văzută de militarii ruși

  © Photo : Министерство обороны РФ
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  26620

  Cooperarea militară dintre Moscova și Beijing reprezintă o prioritate a politicii externe rusești, afirmă ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu

  BUCUREȘTI, 8 dec — Sputnik. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepreședintele Consiliului Central Militar al Chinei, generalul-locotenent, Zhang Youxia.

  Șoigu a reamintit că anul trecut s-au împlinit 15 ani de la semnarea acordului de bună vecinătate, prietenie și cooperare între cele două state.

  "Un rol important în relațiile bilaterală îl joacă legăturile de încredere între conducătorii Rusiei și Chinei. Președintele Vladimir Putin a participat în calitate de oaspete de onoare la forumului "Centura și drumul", care a avut loc în luna mai la Beijing. În iulie a avut loc o vizită a președintelui Chinei, tovarășul Xi Jinping, în Rusia. În noiembrie s-au desfășurat negocieri între lideri  în marja summitului APEC în Da Nang", a menționat ministrul Apărării.

  Acesta a subliniat că Rusia acordă o atenție deosebită realizării tuturor acordurile la cel mai înalt nivel. "Ne-am dedicat dezvoltării relațiilor între instituțiile noastre de apărare în toate direcțiile. Sunt convins că întrevederea de azi va contribui la acestui lucru", a conchis Șoigu.

  La rândul său, Zhang Youxia a menționat o dezvoltare pozitivă a cooperării ruso-chineze și și-a exprimat speranța că astfel de relații de prietenie se vor păstra în continuare.

  Anterior, Zhang Youxia a avut o întrevedere cu Putin. Șeful statului rus l-a asigurat că parteneriatul strategic cu China rămâne o direcție prioritară a politicii externe a Federației Ruse.

  Tematic

  De ce UE nu are un loc la masa marilor puteri, alături de Rusia, SUA și China
  China creează arma laser împotriva teroriștilor
  China a prezentat un elicopter de luptă fără pilot
  Militarii chinezi pretind că au în dotare ”cel mai rapid” transportor amfibiu
  Putin participă la summitul BRICS din China
  Iată cine va ataca China cu o bombă nucleară la ordinul lui Trump
  Tagurile:
  armată, ministrul Apărării, Cooperare militară, Zhang Youxia, Serghei Șoigu, China, Rusia


  Știrile Zilei