13:12 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (442)
  120940

  Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse din Siria în legătură cu îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite

  BUCUREȘTI, 10 dec — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, care a sosit în această dimineața la baza aeriană din Khmeimim, a ordonat demararea procesului de retragere a trupelor ruse din Siria.

  Șeful statului rus a dat dispoziții ministrului Apărării și șefului Statului Major de retragere din Siria a celei mai mari părți a contingentului militar rus.

  Potrivit lui, timp de doi ani, forțele armate al Rusiei „au zdrobit cea mai puternică grupare a teroriștilor internaționali".

  Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său sirian, Bashar Al-Assad, și cu ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, la baza aeriană care găzduiește Forțele Ruse din Siria în lupta împotriva teroriștilor, relatează RT

  "Îi ordon ministrului apărării și șefului personalului general să înceapă retragerea trupelor ruse din locul desfășurării lor permanente", a declarat Putin, vorbind în fața personalului militar rus de la Khmeimim.

  Putin a adăugat că "militarii ruși și-au îndeplinit strălucitor misiunea, au dat dovadă de curaj, eroism, profesionalism, revenind acasă cu o izbândă. Patria vă așteaptă, prieteni. Drum bun să aveți. Vă mulțumesc pentru serviciul îndeplinit", a spus liderul rus militarilor ruși.

  "Nu vom uita niciodată sacrificiile și pierderile pe care le-ați suportat în lupta cu teroarea aici, în Siria și la noi, în Rusia", a subliniat el.

  „Acest lucru nu ne va determina să lăsăm mâinile în jos și să ne retragem. Nu e caracteristic pentru poporul nostru. Dimpotrivă, această amintire ne va oferi noi forțe pentru eradicarea acelui rău absolut, care este terorismul internațional, indiferent sub ce mască s-ar ascunde", a continuat Putin.

  Președintele a adăugat că „în cazul în care teroriștii vor ridica din nou capetele, le vom aplica niște lovituri pe care nu le-au mai văzut".

  Potrivit lui, "forțele armate, industria de apărare au demonstrat forța armatei și flotei navale, precum și o capacitate de luptă sporită a unităților militare".

  Reamintim că în anul 2015, Rusia a răspuns solicitărilor Damascului de demarare a unei operațiuni antiteroriste în Siria. În martie a anului trecut, o parte considerabilă a forțelor armate rusești a fost retrasă în legătură cu îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite. Cu toate acestea, în Siria a continuat să funcționeze baza aeriană Khmeimim și punctul logistic al flotei navale ruse din Tartus, precum și Centrul de conciliere a părților.

  După o scurtă vizită în Siria, președintele rus s-a îndreptat spre Cairo, unde urmează să discute cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi.

  Тема:
  Războiul din Siria (442)

  Tematic

  Rusia anunță sfârșitul războiului din Siria: ISIS nu mai controlează nimic
  Forțele ruse au făcut posibilă promovarea soluționării politice în Siria
  Lavrov: protejații SUA din Siria reprezintă marele pericol
  Bazele militare ruse vor rămâne în Siria
  Războiul din Siria, la final: a rămas încheierea ofensivei în sud-estul țării
  Siria: Noi lovituri aeriene ale bombardierelor rusești Tu-22M3 pe VIDEO
  Tagurile:
  retragerea trupelor, teroriști, Forțele armate, război, armata, Serghei Șoigu, Vladimir Putin, Khmeimim, Rusia, Siria


  Știrile Zilei