21:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  AK-15 and AK-12

  Kalașnikov și noile AK pentru kitul de luptă Ratnik

  © Sputnik / Vasily Raksha
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  29310

  Concernul Kalașnikov a terminat testarea puștilor de asalt AK-12 și AK-15 prevăzute pentru următoarea generație de infanterie

  BUCUREȘTI, 16 dec — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al concernului militar Kalașnikov, a declarat joi pentru Sputnik că a luat sfârșit testarea noilor puști de asalt AK-12 și AK-15.
  Ratnik este un sistem de luptă pentru infanterie, dezvoltat ca concept, și include zeci de echipamente, cuprinzând arme de foc, armuri de corp, dispozitive optice, dispozitive de comunicații și navigație, precum și sisteme de susținere a vieții și de alimentare cu energie electrică.

  În prezent, Ministerul rus al Apărării este în curs de alegere a armelor pentru sistemul Ratnik. În afară de AK-12 și Ak-15, ministerul consideră că pușca de atac AEK-971, proiectată de către fabrica V.A.Degtyarev din Rusia, este una din cele mai importante arme de atac pentru sistemul de luptă Ratnik.

  „Testele noilor puști de asalt pentru trusele de luptă Ratnik au fost finalizate, iar rezultatele lor vor fi anunțate în viitorul apropiat", a spus Sofia Ivanova pentru Sputnik.

  Oleg Faustov de la Centrul de Cercetare TsNIITOCHMASH, care dezvoltă sistemul Ratnik, a spus că într-o configurație combinată cu arme, armura de corp Ratnik protejează pieptul soldatului de gloanțe cu un miez de oțel tras la o distanță de 10 metri de o pușcă SVD de 7.62 mm.

  În timpul testelor de teren ale sistemului de luptă pentru infanterie Ratnik-2, Viktoria Kolesnikova, angajată al lui TsNIITOCHMASH, a reușit să depășească un câmp minat fără a fi afectată de o serie de explozii.

  The Russian army will be fully equipped with Ratnik-2 infantry gear by 2020, Russia's Central Research Institute of Precision Machine Building told Sputnik.

   

  Tagurile:
  AK-15, AK-12, arme, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei