23:24 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  CEC din Rusia

  Postul de președinte al Rusiei: tot mai mulți doritori de a se avânta în luptă

  © Sputnik / Евгений Биятов
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  8210

  La oficializarea statutului de candidat pentru alegerile care vor avea loc peste 3 luni pretind atât lideri de partide politice, cât și persoane neafiliate

  BUCUREȘTI, 21 dec — Sputnic. Comisiei Elerctorale Centrale din Rusia i-au parvenit 34 de notificări cu privire la intenția de a candida la alegerile pentru funcția de președinte al țării, programate pentru 18 martie 2018, comunică RIA Novosti.

  Dintre ele 18 sunt din partea unor persoane dispuse să meargă în scrutin pe cont propriu, celelalte 16 — de la pretendenți care au girul unor partide politice, a precizat Evgheni Șevcenco, membru CEC.

  Azi la Comisie a fost depus primul set de documente necesare pentru înregistrare oficială în calitate de candidat. Dacă dosarul nu va ridica obiecții, sub numărul unu în buletinele de vot poate fi trecut liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Wolfovici Jirinovski.

  Printre cei care auanunțat că vor participa la prezidențiale sunt actualul șef de stat Vladimir Putin, blogerul Alexei Navalni, antreprenorul Serghei Polonski, jurnalistul Oleg Lurie, teleasta Ksenia Sobceak, politologul Andrei Bogdanov, activistul mișcării "Nași" (”Ai noștri”) Boris Iakemenko, liderul unui partid feminist Elena Semerikova.

  Pentru înregistrare în calitate de candidat, un independent trebuie să acumuleze 300 000 semnături ale susținătorilor, un reprezentant de partid politic — 100 000.

  Campania electorală a început în data de 18 decembrie, bugetul scrutinului fiind stabilit în sumă de 17,7 miliarde de ruble (254,7 milioane de euro).

  Tematic

  Oficial: În Rusia a început campania electorală
  Putin a făcut anunțul pe care îl aștepta întreaga lume
  Putin a spus de ce candidează pentru funcția de președinte
  Tagurile:
  pretendenți, oficializare, Candidați, prezidențiale, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei