17:35 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Guvernatorul Băncii Rusiei Elvira Nabiullina prezintă noile bancnote

  Șefa Băncii Centrale din Rusia, într-un videoclip de promovare a noilor bancnote

  © Sputnik / Алексей Куденко
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  100 0 0

  Elvira Nabiullina și-a etalat încă un talent, de vocalistă, în filmulețul a cărui coloană sonoră este melodia ”Vladovostok 2000” semnată de o cunoscută trupă rusească pop-rock

  BUCUREȘTI, 22 dec — Sputnik. Banca Centrală din Rusia a decis să organizeze o campanie de familiarizare a publicului cu aspectul noilor bani de hârtie, puși recent în circulație.

  Multă lume presupune că anume populara piesă muzicală ”Vladivostok 2000”, în interpretarea autorilor ei, băieților de la ”Mumii Troll”, a sugerat ideea de a plasa vederile celui mai important oraș din Extremul Orient al țării pe bancnota cu valoare de două mii de ruble. Alții afirmă că, totuși, primatul revine concepției grafice a biletului bancar care, apropo, a fost aprobată printr-un voting pe net, iar ilustrația muzicală a venit în consecință.

  Așa sau altfel, videoclipul postat pe site-ul autorității emitente îmbină ambele componente și, probabil, împacă cele două puncte de vedere. De menționat că în corul de voci care interpretează melodia fanion se înscrie și cea a Elvirei Nabiullina, guvernatoarea Băncii Centrale.

  Așadar, fiți atenți la ecran, partea stângă jos, începând cu momentul în care cronometrul va ajunge la cifra 1.39. Ați prins momentul?

  Tematic

  Bloomberg: experții consideră rubla o valută “supraprofitabilă”
  Tagurile:
  guvernator, participare, clip, bancnote, Banca Rusiei, Elvira Nabiullina, Rusia


  Știrile Zilei