04:05 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  13720

  Președintele rus Vladimir Putin s-a confruntat, vineri seara, cu faimoşi jucători ruși într-un meci al unei Ligi de hochei de noapte în Piața Roșie, chiar în afara sediului unde îşi desfăşoară activitatea în Kremlin.

  BUCUREŞTI, 23 dec — Sputnik, Doina Crainic. Președintelui i s-a alăturat pe gheață ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, și o serie de jucători de hochei ruși celebri de la Liga NHL, inclusiv Viacheslav Fetisov, Serghei Fedorov și Pavel Bure, potrivit rt.com.

  Echipa Roșie, din care a făcut parte Putin, a câștigat cu un scor de 9-3, potrivit presei ruse, care nu a precizat scorul individual al președintelui în cadrul jocului. Putin a obținut o dată șapte goluri în cadrul unui joc la care a participat cu ocazia împlinirii vârstei de 63 de ani, în 2015.

  Putin a început să joace hochei când avea aproape 60 de ani. Fetisov, fost ministru rus al Sportului, l-a introdus pe șeful statului în tainele acestui joc. În ultimii ani, președintele a avut apariții frecvente pe gheață, purtând mereu costumul său cu nr. 11, așa cum a făcut şi vineri seara.

  Liga de hochei de noapte (NHL) a fost creată în 2011, la inițiativa lui Vladimir Putin. Scopul proiectului a fost de a face ca hocheiul să devină un sport și mai popular în Rusia și de a atrage persoanele mai în vârstă pe patinoar, oferindu-li-se ocazia de a juca după terminarea lucrului.

  Tagurile:
  Hockey, Vladimir Putin

  Știrile Zilei