09:47 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Drapele Rusiei și SUA

  Tot mai mulți americani, interesați să viziteze Rusia pentru turism sau afaceri

  © REUTERS / Maxim Shemetov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15911

  Fluxul de cetățeni ai SUA care au ales să se familiarizeze, la fața locului, cu potențialul Rusiei în diferite domenii, a crescut semnificativ în 2017

  BUCUREȘTI, 29 dec — Sputnik. Între 270.000 și 280.000 de turiști americani au venit în Rusia pe parcursul anului care se încheie, a declarat pentru Sputnik reprezentantul rus de comerț din Statele Unite, Aleksandr Stadnik.

  „Astăzi, vizitatorii din SUA ocupă locul trei după cei chinezi și germani. De la începutul anului, fluxul total al turiștilor din Statele Unite în Rusia a crescut cu un sfert", a precizat el.

  Totodată, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state, a spus Stadnik, „s-a ridicat cu 15-17 la sută anul acesta și, sperăm, ca va ajunge la 20 la sută în 2018".

  Conform lui, cercurile de afaceri rusești și americane caută noi oportunități de cooperare reciproc avantajoasă, se străduiesc să dezvolte comerțul durabil, mecanisme și standarde unificate și transparente pentru fluxurile de mărfuri, transport și infrastructura logistică.

  Stadnik a subliniat că, indiferent de situația actuală a relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, comunitățile de afaceri din cele două țări continuă să se implice activ în cooperarea reciproc avantajoasă.

  Tagurile:
  schimburi comerciale, creștere, turiști, Rusia, SUA


  Știrile Zilei