08:52 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  12620

  Mai mult, conducerea țării dispune de informație oficială din două capitale

  BUCUREȘTI, 22 ian — Sputnik. Mersul operațiunii militare turce în Nordul Sirirei este urmărită ”în modul cel mai atent” la Kremlin, a informat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin.

  ”Reprezentanții noștri sunt în contact direct atât cu conducerea siriană, cât și cu cea turcă, inclusiv în această problemă. Menținerea integrității teritoriale a Siriei o considerăm, ca și înainte, un principiu fundamental. Firește, monitorizăm aspectele umanitare legate de ce se întâmplă acum în zona Afrinului”, a adăugat sursa citată de RIA Novosti.

  Tot azi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că este necesar de a asigura participarea kurzilor în reglementarea siriană, anume — ”pe o platformă comună, pe care toate forțele siriene — etnice, confesionale, politice — sunt chemate să respecte suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei”.

  Șeful diplomației ruse a precizat că reprezentanții kurzilor sunt în lista celor invitați la Congresul dialogului național sirian, care va avea loc pe 30 ianuarie la Soci.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Afrin: Riposta milițiilor kurde (VIDEO)
  Erdogan: Teroriștii au fost puși pe fugă, ofensiva din Afrin se va termina rapid
  Ce scopuri urmărește ofensiva din Afrin? Opinia părții kurde
  Turcia a intrat cu tancurile în provincia siriană Afrin
  Tagurile:
  participarea kurzilor, reglementare politică, contacte, ofensiva în Afrin, monitorizare, Dmitrii Peskov, Serghei Lavrov, Rusia, Turcia, Siria

  Știrile Zilei