10:53 22 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.47
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.60
  Tu-160

  Lui Putin i-a fost prezentat un nou bombardier rusesc

  © Sputnik / Maksim Bogodvid
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  38220

  Șefului statului rus, Vladimir Putin, i-a fost prezentat modelul noului bombardier rusesc “Piotr Deinekin”

  BUCUREȘTI, 25 ian — Sputnik. Vladimir Putin a efectuat o vizită la uzina de avioane din Kazan "S. P. Gorbunov", unde președintelui i-a fost prezentat un nou model al avionului ultrasonic strategic Tu-160, "Piotr Deinekin", transmite RIA Novosti.

  Aparatul de zbor, unul dintre cele mai puterniceîn lume, are o geometrie variabilă a aripilor.

  Producția aeronanavelor strategice purtătoare de rachete la uzina din Kazan a fost reluată în anul 2015. În noiembrie 2017 un nou avion a fost transmis stației de testare a întreprinderii.

  Tu-160M se poate lăuda cu capacitatea de colectare, prelucrare și afișare a datelor zborului în cadrul unui sistem informațional unic. În afară de aceasta, a fost actualizat echipamentul de pilotare, sistemul de comunicare, sistemul automat de pilotare, stația de radiolocație, sistemul de contracarare radioelectronică. Au fost perfecționate sistemele de control și gestiune a combustibilului și balansare, sistemul de gestiune a motorului.

  Datorită modernizării, performanța de luptă avionului a fost sporită cu 60 la sută.

  Tu-160 este capabil să parcurgă 12 mii de kilometri la o singură alimentare. Pentru asigurarea bunei funcționări a avionului, se lucrează asupra dezvoltării unei noi nave-cisternă pentru reumplerea rezervoarelor de combustibil în timpul zborului, Il-78, a cărei zbor de testare a avut loc astăzi la Ulianovsk.

  Tagurile:
  Petr Deinekin, tu-160, Gorbunov, bombardier, Tu-160, avion, Vladimir Putin, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei