11:57 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14315

  SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei, evocând conflictul din Ucraina și lipsa progreselor în realizarea acordurilor de la Minsk

  BUCUREȘTI, 26 ian — Sputnik. SUA a extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza situației din Ucraina. În lista neagră a americanilor au ajuns 21 de cetățeni ai Rusiei și Ucrainei (în special, din cele două republici nerecunoscute LNR și DNR), precum și nouă companiei, rezultă din documentul publicat de ministerul american al Finanțelor.

  Printre persoanele vizate se află adjunctul ministrului rus al Energeticii, Andrei Cherezov și directorul departamentului Ministerului Energeticii, Evgheni Grabchak, precum și substructurile companiilor „Surgutneftegaz", „Silovye Mashiny" și „Tehnopromexport".

  În afară de aceasta, eu fost specificate sancțiunile față de alte 12 companii vizate în lista anterioară.

  Pentru autorităților americane, aceste restricții sunt destinate exercitării unor presiuni pentru implementarea deplină a prevederilor acordurilor de la Minsk.

  Occidentul a introdus un șir de sancțiuni împotriva Rusiei în anul 2014, pe care le-a restricționat și completat pe parcurs. Drept răspuns, Moscova a introdus măsuri restrictive și a anunțat o politică de substituire a produselor de import cu cele autohtone. Oficialii ruși au avertizat că orice înăsprire a sancțiunilor va fi urmată de un răspuns proporțional.

  Tematic

  Sancțiunile impuse partenerilor economici europeni ai Rusiei sunt inadmisibile
  Sancțiunile sau scăderea prețului la petrol au afectat mai mult economia Rusiei
  Moscova exclude revenirea la politica de sancțiuni contra Iranului
  Tagurile:
  acordul de la Minsk, conflict, sancțiuni, Rusia, SUA, Ucraina

  Știrile Zilei