18:18 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Bătaie între Șevcenko și Svanidze

  Când disensiunile privind istoria Rusiei devin explozive. Bătaie online (VIDEO)

  Скриншот Видео
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  99 0 0

  Istoricul Nicolai Svanidze s-a luat la pumni cu jurnalistul Maxim Șevcenko chiar în timpul unei emisiuni în direct la Radio ”Komsomoliskaia Pravda”

  BUCUREȘTI, 31 ian — Sputnik. Polemica între istoricul Nicolai Svanidze și jurnalistul Maxim Șevcenko, într-o emisiune la Radio ”Komsomoliskaia Pravda” din Rusia, s-a încheiat cu o încăierare în toată legea. Mărul discordiei a fost interpretarea de pe poziții diametral opuse a istoriei Rusiei. Potrivit lui Șevcenko, citat de RIA Novosti, Svanidze a fost cel care l-a amenințat primul.

  ”Niciodată nu sar primul la bătaie. În timpul discuției, i-am spus: ”Kolea, tu scuipi pe mormintele soldaților sovietici”. El mi-a răspuns: ”Ești un ticălos. Dacă ai fi mai aproape ți-aș da la moacă””, a declarat Șevcenko.

  ”S-a ridicat și a venit spre mine. M-a lovit, după care eu, instinctiv, am ripostat. El a ajuns în colț”, a mai spus jurnalistul.

  Svanidze a declarat că Stalin a ruinat țara până la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial și l-a numit pe Șevcenko ”canalie”. Șevcenko l-a învinuit pe oponentul său de insultarea memoriei soldaților sovetici și l-a numit ”demagog”.

  Potrivit Wikipedia, Nikolai Svanidze a primit numele în cinstea bunicului său pe linie paternă, Nikolai Samsonovich Svanidze — o rudă îndepărtată a primei soții a lui Iosif Stalin, Kato Svanidze — participant activ la revoluția din octombrie și un oficial de rang înalt în Republica Sovietică Socialistă Federativă Transcaucaziană, protejat al lui Sergo Ordzhonikidze. Bunica lui, Țilya Isaakovna Luskina, activistă bolșevică, a activat în cadrul structurii ”Jenotdel”.

  Ulterior, ambii bunici ai lui au fost executați de regimul lui Stalin în 1937. În timpul represiunilor din 1939, restul membrilor familiei sale au fost trimiși în Gulag.

  Tematic

  Japonia și Rusia: 61 de ani de armistițiu, pe când o împăcare istorică?
  Putin a dezvăluit cine este principala personalitate din istoria Rusiei
  Marea și veșnica Rusie - sau despre sentimente și istorie între extreme
  Tagurile:
  emisie directă, disensiuni, istoria țării, încăierare, Maxim Șevcenko, Nicolai Svanidze, Rusia


  Știrile Zilei