05:27 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Felipe VI, Regele Spaniei

  Regele Spaniei Felipe al VI-lea vrea relații constructive cu Rusia

  © REUTERS / Hannah McKay
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  11140

  Regele spaniol Felipe al VI-lea a declarat că țara sa dorește niște relații constructive cu Rusia pentru crearea unui spațiu eurasiatic bazat pe încredere și respect reciproc

  BUCUREȘTI, 31 ian — Sputnik. Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, a declarat că țara sa își dorește "relații constructive" cu Rusia. Afirmația a fost făcut  în cadrul unei recepții organizate de Casa Regală în cinstea reprezentanților diplomatici acreditați în țară.

  "Vrem să avem relații constructive cu Rusia, ceea ce ne va permite să avansăm în procesul creării unui spațiu euro-asiatic bazat pe încredere și respect reciproc", a spus regele spaniol, potrivit site-ului oficial al Casei Regale.

  În discursul său în fața diplomaților străini, monarhul a atins și problema provocărilor globale, subliniind  angajamentul țării sale normelor internaționale și dorința de a apăra drepturile omului.

  „Spania este deschisă, pluralistă, atașată de obligațiile asumate, care își aduce și își multiplică aportul său la securitatea colectivă, la reacțiile față de marele crize, precum criza refugiaților și migranților, pentru edificarea unei lumi mai drepte și mai durabile", a conchis regele.

  Tematic

  Românii investesc masiv în imobilele din Spania
  Locuri de muncă în agricultură în Spania, Portugalia și Danemarca. Vezi ofertele
  Parlamentul catalan a declarat independența față de Spania
  Povestea emoţionantă a studentei moarte în Spania. Gestul nobil al familiei ei
  Dezastru în Portugalia și Spania - 39 de morți până acum!
  Breaking: Un avion s-a prăbuşit în Spania, de ziua naţională (VIDEO)
  Spania: Manifestații masive pentru unitate
  Tagurile:
  spațiul euro-asiatic, Criza imigranților, ambasadori, Diplomați, Discurs, Criza refugiaților, Felipe al VI-lea, Spania, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei