18:43 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  34252

  Liderul de la Kremlin se poate lăuda cu o echipă foarte numeroasă la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, în ciuda interdicției impuse sportivilor ruși de a utiliza însemnele naționale

  BUCUREȘTI, 6 feb — Sputnik. În pofida excluderii selecționatei ruse de la Jocurile Olimpice de iarnă, 169 de sportivi ruși vor participa la competițiile de la Pyongcehang sub un steag neutru, anunță France Info. Chiar dacă tricolorul rus nu va flutura pe arenele sportive, Vladimir Putin se poate lăuda cu trimiterea la Olimpiadă a unei echipe care este a treia ca mărime, după SUA și Canada, consideră publicația franceză.

  Rusia va fi fi prezentată în Coreea de Sud de schiorii, biatloniștii, echipele de bob, sanie, curling, patinaj artistic, skeleton, snowboard, precum și selecționatele masculine și feminine de hochei. Franța, spre exemplu, va trimite în acest an la JO 108 sportivi.

  La Jocurile Olimpice din Soci din 2014 au participat 232 sportivi din Rusia. Atunci țara gazdă a ocupat primul loc de frunte după numărul de medalii obținute. De atunci, însă, 13 sportivi au fost lipsiți de medalii cu invocarea motivului de dopaj. Toți cei 169 de sportivi ruși, care urmează să plece în Coreea de Sud sub un steag neutru, au fost selectați minuțios după o serie de analize. Recent, Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv a achitat 15 sportivi ruși, menționați în rapoartele McLaren și Oswald. Această decizie, potrivit publicației franceze, a fost respinsă de Comitetul Internațional Olimpic.

  Cu toate acestea, statul și imnul rus vor lipsi de la Olimpiadă. Atleții vor evolua cu titulatura "Sportivii olimpici din Rusia" și se vor prezenta cu steagul olimpic. De asemenea, atunci când unui sportiv i se va oferi o medalie, nu va răsuna imnul Rusiei, ci imnul olimpic, anunță France Info.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)

  Tematic

  Putin nu vine la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud
  Simbolurile naționale ale Rusiei, interzise la Jocurile Olimpice din 2018
  Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
  "Pedepsirea" Phenianului şi Olimpiada: Una înaintea (în urma, în locul) alteia?
  Rusia a fost eliminată de la Jocurile Olimpice din 2018. Cum pot evolua atleții
  Rusia ar putea fi exclusă de la Olimpiada din 2018
  Tagurile:
  Jocurile Olimpice 2018, dopaj, Sportivi, Vladimir Putin, Phenian, Coreea de Sud, Rusia

  Știrile Zilei