23:34 20 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.16
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Avion An-148 al companiei Saratov Airlines

  Iată cauza posibilă a prăbușirii avionului An-148

  © Sputnik / Marina Lystseva
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  17410

  Comitetul Interguvernamental de Aviație a transmis informaţii despre posibila cauză a prăbușirii, duminica trecută, a avionului de pasageri An-148 în regiunea Moscovei.

  BUCUREŞTI, 13 feb — Sputnik, Doina Crainic. Prăbuşirea avionului de pasageri An-148, tragedie care a avut loc în această duminică în regiunea Moscovei, se poate să fi fost rezultatul transmiterii unei informații greşite cu privire la viteza aeronavei, a declarat Comitetul Interguvernamental de Aviație.

  În urma tragicului accident, toate persoanele aflate la bord au murit. 

  „Din analiza preliminară a informațiilor înregistrate și din analiza unor cazuri similare din trecut, se deduce că factorul care ar fi putut declanșa o stare de urgență în timpul zborului l-ar putea constitui datele false ale indicatorului cu privire la viteza avionului. Aceste date greşite ar putea fi, la rândul lor, rezultatul defectării tubului Pitot din cauza îngheţului, în timp ce sistemele de încălzire nu au mai funcţionat", se precizează în comunicat. 

  Potrivit Comitetului, starea de urgență a fost declanșată la aproximativ 2,5 minute după decolare, la o altitudine de 1300 de metri și la o viteză de 465-450 km/h. Diferenţa afişată de indicatorii de viteză a apărut la acel moment. 

  Specialiștii Comitetului vor obține noi informații după ce vor analiza înregistrările realizate de cutia neagră a avionului. 

  O aeronavă An-148 a companiei aeriene ruse Saratov Airlines s-a prăbuşit, pe 11 februarie, în suburbiile Moscovei, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Toţi cei 65 de pasageri și șase membri ai echipajului au murit în urma accidentului.

  Tematic

  La bordul avionului căzut în regiunea Moscova erau doi adolescenți și un copil
  Primele imagini luate după căderea avionului An-148 în apropiere de Moscova
  Tagurile:
  Saratov Airlines, An-148, cauze, victime, Catastrofă aviatică, avion, Moscova, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei