05:23 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  F-16

  Kremlin: Nu dați crezare știrilor despre ”sute de ruși morți în Siria”

  © Raytheon
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (413)
  27140

  Moscova dezminte informațiile mediilor străine cu privire la faptul că atacul întreprins în Siria de coaliția internațională în frunte cu SUA a făcut sute de morți printre soldații ruși

  BUCUREȘTI, 14 feb — Sputnik. Mai mult, aceste afirmații sunt "un exemplu slasic de dezinformare", a apreciat o sursă din ministerul rus de Externe, citată de Sputnik.

  Anterior și șeful Pentagonuluiu, James Mattis, a declarat pentru Reuters că nu dispune de date privind moartea rușilor în Siria, ca urmare a atacului coaliției.

  "Nu am primit nicio informație că printre cei uciși ar fi fost ruși, soldați sub contract care nu sunt parte a forțelor armate ruse. Nu vă pot răspunde, nu ni s-au transmis date de acest gen de la Comandamentul central sau de la Pentagon", a spus Mattis.

  Comentând acest subiect, la rugămintea jurnaliștilor, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că la Kremlin nu se cunoaște ceva despre alți compatrioți care ar putea să se afle în Siria, decăt cei din efectivul forțelor armate ale Rusiei.

  Тема:
  Războiul din Siria (413)

  Tematic

  De ce potențial militar dispun rușii în Siria?
  Iran: A luat sfârșit ”epoca loviturilor fără pedeapsă” în Siria
  Kremlinul urmăreste foarte atent situația din Afrinul sirian
  Tagurile:
  ruși, coaliția internațională, dezmințire, victime, atac, Rusia, SUA, Siria


  Știrile Zilei