02:38 22 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Iskander-M tactical ballistic missiles

  “Cu ce ocazie?” Rusia nu va oferi NATO informații legate de sistemele Iskander

  © Sputnik / Aleksei Danichev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (109)
  318110

  Rusia nu va oferi NATO niciun fel de informații legate de desfășurarea sistemelor de rachete „Iskander” în regiunea Kaliningrad, afirmă președintele comisiei pentru apărare a Dumei, Vladimir Șamanov

  BUCUREȘTI, 15 feb — Sputnik. Rusia nu va oferi NATO nicio informație cu privire la sistemelor de rachete „Iskander", desfășurate în regiunea Kaliningrad, a declarat președintele comisiei pentru apărare a Dumei de Stat, Vladimir Șamanov, potrivit RIA Novosti.

  Anterior, secretarul general al NATO a declarat că alianța îndeamnă Rusia la transparență în chestiunea amplasării sistemului "Iskander" în regiunea Kaliningrad, fără a dezvălui informațiile de care dispune alianța în această problemă.

  "Cu ce ocazie? E teritoriul nostru și facem aici ce dorim. Spre deosebire de ei, care îi cheamă pe americani și alți oameni ostili nouă", a spus Șamanov jurnaliștilor, fiind întrebat dacă Rusia va oferi informații legată de amplasarea sistemelor „Iskander".

  Anterior, ministerul Apărării al Federației Ruse a anunța că în apropiere de frontierele cu Polonia și țările baltice a fost desfășurată diviziune a forțelor militare SUA. Potrivit oficialităților rus, în Polonia a sosit brigada 2 de tancuri a SUA, fiind amplasată împreună cu tehnica blindată, iar în țările baltice a rămas brigada 3 a SUA. Atunci, Șamanov menționase că nu exclude o desfășurare a sistemelor "Iskander" în Kaliningrad în legătură cu această concentrare a trupelor americane la frontieră cu Rusia.

  Тема:
  Industria militară rusă (109)

  Tematic

  (VIDEO) A fost lansată o rachetă de tip Iskander-M
  Rusia amplasează la Kaliningrad sistemele de rachete balistice Iskander
  Tagurile:
  comisia pentru apărare, sisteme de rachete, Iskander, Duma de Stat, NATO, Vladimir Șamanov, Kaliningrad, Rusia


  Știrile Zilei