01:13 26 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.66
 • USD17.73
 • RUB0.29
 • RON4.11
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  15730

  Amenințarea rusească în adresa țărilor europene reprezintă un mit irațional, afirmă Serghei Lavrov

  BUCUREȘTI, 17 feb — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov consideră că discursul despre existența unei "amenințări rusești" pentru țările Europei reprezintă un „mit irațional". În opinia lui, astfel de fobii demonstrează o lipsă a simțului realităii și incapacității de a înțelege Rusia.

  „În ultimele decenii, Uniunea Europea nu a reușit să identifice "mijlocul de aur" în relațiile cu țara noastră. În anii 90, domina o percepție a unei Rusii — „calfă", care trebuie să însușească standardele occidentale în pofida tuturor obiecțiilor. Acum a devenit popular mitul irațional despre "o atotputernică amenințare rusească", al cărei urme se încearcă a fi găsite peste tot — de la Brexit, până la referendumul din Catalonia", a declarat Lavrov în cadrul unui discurs rostit la Conferința de Securitate de la Munchen.

  "Cele două prejudecăți sunt profund greșite și demonstrează o lipsă a simțului realiții și unei capacități de a înțelege țara noastră", a subliniat șeful diplomației ruse.

   

  Tematic

  Medvedev, Lavrov, Shoigu și Peskov, în lista persoanelor sub sancțiuni SUA
  Lavrov le răspune celor interesați să afle ”detalii despre boala lui”
  Lavrov a fost întrebat dacă regretă victoria lui Trump
  Lavrov: isteria rusofobă din SUA ia forme tot mai paranoice
  Ce a găsit Lavrov în buzunarele paltonului lui Boris Johnson
  Tagurile:
  mit irațional, Pericolul rusesc, amenințare rusească, conferința de securitate de la Munchen, Sergei Lavrov, Uniunea Europeană, Rusia


  Știrile Zilei