16:48 06 August 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  62090

  Rusia are suficiente mijloace și forțe pentru a răspunde la provocările americane din Marea Neagră, a declarat vicepreședintele comisiei a Dumei de Stat pentru apărare și securitate, Iuriy Șvâtkin

  BUCUREȘTI, 18 feb — Sputnik. Prin acțiuni sale în Marea Neagră, SUA tensionează situația și încearcă să provoace reacții de răspuns din partea Rusiei, a declarat vicepreședintele comisiei pentru apărare și securitate al Dumei de Stat, Iuriy Șvâtkin, fiind solicitat de RIA Novosti să comenteze intrarea în bazinul Mării Negre a celui de-al doilea distrugător american.

  "Prin acțiunile sale provocatoare, SUA încearcă să provoace reacții de răspuns, care ar putea servi drept un pretext pentru acțiuni mai serioase din partea americanilor și aliaților săi. În orice caz, acest lucru provoacă o tensionare a situației în regiune", a menționat deputatul.

  Partea americană insistă asupra faptului că prezența distrugătorului este necesară pentru desfășurarea unor operațiuni de securitate, însă potrivit deputatului, astfel de explicații ridică mai multe semne de întrebare. Șvâtkin a adăugat că nu este clar "față de cine au de gând să se securizeze".

  Deputatul a menționat că Rusia dispune de suficiente mijloace și forțe pentru a le "răspunde în cazul unor provocări".

  Distrugătorul "Ross" este echipat cu sistemul antirachetă "Aegis" și este dotat cu rachete „Tomahawk". A doua navă militară, „Carney", este echipată cu un sistem de apărare antiaeriană și cu un sistem de interceptare și atac subacvatic, fiind doatat cu "Tomahawk" și „Harpoon".

  Tematic

  Un distrugător american a penetrat în Marea Neagră
  Marina rusă testează rachete de croazieră în Marea Neagră
  Rusia înaintează în Marea Neagră
  Moscova: prezența SUA în Marea Neagră amenință securitatea regională
  Tagurile:
  Ross, Carney, Harpoon, nava militară, comisia pentru apărare, Aegis, declarație, distrugător, Tomahawk, deputat, Duma de Stat, NATO, Iuriy Șvâtkin, Marea Neagră, Rusia, SUA


  Știrile Zilei