19:26 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Conductă de gaz rus

  Cine va fi principalul producător de resurse energetice în 2040?

  © Sputnik / Ramil Sitdikov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14840

  Potrivit estimărilor realizare de analiștii BP, Rusia va rămâne cel mai important producător mondial de resurse energetice până în 2040, în timp ce Europa va fi şi mai dependentă de livrările de gaze rusești.

  BUCUREŞTI, 21 feb — Sputnik, Doina Crainic. În pofida unei anumite reduceri a cotei de producție de energie la nivel global, așteptată pentru 2040, Rusia îşi va păstra primul loc în acest sector, potrivit raportului unui grup de analişti BP, anunţă Sputnik France.

  Conform estimărilor acestora, până în 2040, consumul de gaze naturale în Europa va crește, ceea ce va conduce la importuri mai mari. Astfel, vechiul continent va fi mai dependent de livrările de gaze rusești, a căror pondere în importurile în Europa va crește de la o treime la 50%.

  Până în 2040, se așteaptă ca Rusia să dețină 14% din piața globală a hidrocarburilor, mai arată analiştii BP. În ciuda creșterii producției de energie alternativă, gazul natural va rămâne principalul combustibil în lume (aproape 50%), în timp ce ponderea petrolului va crește de la 22%, cât este în prezent, la 26%, iar cea a cărbunelui va scădea până la 8%.

  Potrivit ultimelor rapoarte ale Serviciului Federal de Statistică (Rosstat), în ianuarie 2018, Rusia a produs aproape 58 de miliarde de metri cubi de gaz și 46,7 milioane de tone de petrol.

  Tematic

  Tillerson: North Stream – 2 subminează securitatea și stabilitatea Europei
  Rusia ar putea extinde Turkish Stream în alte state europene
  Șeful Comisiei Europene susține construcția gazoductului „Nord Stream - 2"
  Rusia și Bulgaria vor să revină la proiectul South Stream
  Tagurile:
  producția, pronostic, lider, energie, Rusia


  Știrile Zilei