13:12 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Comité international olympique (CIO)

  IOC a votat în unanimitate ridicarea suspendării Rusiei, însă după JO 2018

  © Sputnik / Anton Denisov
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  12210

  Comitetul Olimpic Internaţional(IOC) a anunţat în această duminică ridicarea suspendării Rusiei, la sfârşitul acestor JO 2018. Descalificarea ROC la JO poate fi anulată după analiza tuturor probelor anti-doping a ruşilor din cadrul Jocurilor Pyeongchang.

  BUCUREŞTI, 25 feb — Sputnik. Comitetul Olimpic Internațional (IOC) a votat în unanimitate, ridicarea suspendării Comitetului Olimpic Rus (ROC), decizie care va intra în vigoare numai după ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.

  "Se preconizează că" suspendarea va fi ridicată "odată ce unitatea sportivă fără dopaj (DFSU) va confirma că nu există alte cazuri de dopaj". Acestea sunt cele două cazuri de dopaj dezvăluite în timpul celor două săptămâni, inclusiv Alexander Krushelnitsky, un medalist de bronz în curling mixt, și Nadezhda Sergeeva, locul 12 în proba de bobsleigh.

  Astfel, decizia de suspendare temporară a Rusiei nu va permite sportivilor ruși, care participă sub drapelul neutru, să se deplaseze în spatele drapelului rus în timpul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang.

  168 de sportivi ruși considerați "curați" de către IOC au fost admiși să participe la Jocurile Olimpice, dar sub drapel olimpic, din cauza suspendării Comitetului Olimpic rus.

  Tagurile:
  Suspendare, dopaj, Echipa Rusiei, Pyeongchang, JO 2018, IOC, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei