01:08 15 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  118 0 0

  Compania germană Wintershall a contribuit cu sute de milioane de dolari la finanţarea proiectului de gazoduct rusesc Nord Stream 2 între Rusia și Germania.

  BUCUREŞTI, 27 feb — Sputnik, Doina Crainic. Wintershall a contribuit cu 324 de milioane de euro (399,9 milioane de dolari) pentru proiectul de gazoduct Nord Stream 2, care urmează să lege Rusia și Germania, ocolind Ucraina, afirmă compania germană într-un raport citat de Sputnik International.

  „Wintershall contribuie la finanțarea noului proiect Nord Stream 2 în calitate de co-creditor… Wintershall va oferi până la 950 de milioane de euro. La 31 decembrie 2017, 324 milioane de euro din această sumă fusese deja plătită", se precizează în raport.

  Nord Stream 2 este un proiect comun în care sunt implicate Gazpromul rusesc, compania franceză Engie, OMV AG din Austria, grupul britanico-olandez Royal Dutch Shell și companiile germane Uniper și Wintershall. Proiectul își propune furnizarea anuală a 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti către Uniunea Europeană prin Marea Baltică, spre Germania.

  Proiectul de gazoduct a fost salutat de unele țări din Europa și contestat de altele, precum Ucraina și Polonia, iar Statele Unite și-au exprimat, de asemenea, opoziția. Potrivit părții ruse, poziția Statelor Unite are legătură cu planurile lor ambițioase de a-și vinde gazul GNL (gaz natural lichefiat) în Europa.

  Wintershall Holding GmbH, o filială deținută în întregime de compania germană de produse chimice BASF, este implicată în mai multe societăți mixte din Rusia și cooperează cu gigantul energetic al țării Gazprom.

  Tematic

  Tillerson: North Stream – 2 subminează securitatea și stabilitatea Europei
  Șeful Comisiei Europene susține construcția gazoductului „Nord Stream - 2"
  Tagurile:
  Contribuție, creditor, Nord Stream 2, Wintershall, Germania


  Știrile Zilei