11:55 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Topol

  Putin despre poziția SUA: Dacă va fi atacată, Rusia va folosi arme nucleare (VIDEO)

  © Sputnik / Alexandr Kryazhev
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  1828131

  Președintele Putin a avertizat serios Statele Unite ale Americii, declarând că Rusia, dacă va fi atacată cu arme nucleare, nu va ezita să răspundă.

  BUCUREȘTI, 1 mart — Sputnik. Avertizarea a făcut-o în timpul mesajului președintele rus, adresat joi Adunării Federale, în care a prezentat o serie de sisteme avansate de arme strategice, care, a spus el, ar transforma toate capabilitățile anti-rachete pe care SUA le are în prezent în unele slabe.

  Putin a menționat, de asemenea, noua poziție nucleară americană, care a relaxat unele reguli cu privire la momentul în care SUA este pregătită să-și folosească armele nucleare.

  "Suntem foarte îngrijorați de unele părți ale noii poziții nucleare, ceea ce reduce punctul de referință pentru utilizarea armelor nucleare. Oricare ar fi cuvintele liniștitoare pe le putem încerca să le folosim în spatele ușilor închise, putem citi ceea ce a fost scris. Și se spune că aceste arme pot fi folosite ca răspuns la un atac convențional sau chiar la o amenințare cibernetică", a spus el.

  Tagurile:
  Postură nucleară, Atac, Arme nucleare, Vladimir Putin, Rusia, SUA


  Știrile Zilei