08:01 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  29820

  Întrebarea a apărut în legătură cu acel fragment din Mesajul președintelui Putin pentru Adunarea Federală în care s-a vorbit despre noile dotări pentru forțele armate.

  BUCUREȘTI, 2 mar — Sputnik. În particular, liderul de la Kremlin i-a îndemnat pe compatrioți să sugereze cum pot fi nominalizate trei sisteme ultramoderne: complexul cu arme laser, submarinul teleghidat și racheta cu propulsor nuclear. Ministerul rus al Apărării a și deschis pe site-ul său o pagina specială pentru recepționarea variantelor de la toți cei interesați.

  Potrivit presei, deja au fost înaintate circa 60 mii de propuneri. Ele parvin nu numai din Rusia și țările CSI, ci și din state mult mai îndepărtate.

  Contactat de RIA Novosti, Konstantin Sivkov, doctor în științe militare, președintele Academiei pentru problemele geopolitice, a menționat că nu există un algoritm general, ”Esențial este ca denumirea să sune bine și să fie ușor de memorizat”.

  Expertul a amintit că sistemele de artilerie cu autopropulsie au fost botezate ”Gvozdika” (Garoafa) și ”Ghiatsint” (Zambila), pentru comlexele de artilerie navală s-au preferat cuvinte precum ”Malachit” și ”Ametist”.

  Flota miltară respectă tradiția de a numi corăbiile în onoarea unor notorii amirali ruși și sovietici. Dar există și o serie de submarine (proiectul 971) cu denumiri precum ”Leopard”, ”Pantera”, ”Tigr”.

  În tehnica rachetară adesea se merge pe ideea referințelor de ordin istoric, exemple în acest sens fiind ”Iskander” și ”Sarmat”.

   

   

  Tematic

  Putin a prezentat rachetele rusești invincibile și a chemat SUA la dialog
  Putin: Rusia deține deja arma hipersonică (VIDEO)
  Putin: o armată puternică asigură o dezvoltare pașnică a țării
  Tagurile:
  pagină specială, site, alegere, denumiri, noi arme, Ministerul Apărării al Federației Ruse, Rusia

  Știrile Zilei