11:23 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Aleksei Puşkov, Алексей Пушков

  Senator rus: trei zone ale contradicțiilor între Rusia și Occident

  © Sputnik / Владимир Федоренко
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  27190

  Discordanțele dintre cele două părți nu vizează doar sfera relațiilor globale, ci cuprind mai multe dimensiuni și sunt foarte profunde.

  BUCUREȘTI, 5 mar — Sputnik. Disensiunile între Rusia și principalele state occidentale nu au loc doar în plan geopolitic, dar și în domeniul organizării interne, precum și în sistemul de valori, consideră senatorul rus Aleksei Pușkov, citat de RIA Novosti.

  „Avem un șir de contradicții cu cele mai importante state occidentale nu doar în probleme geopolitice, nu doar în ceea ce privește Siria, nu doar în ceea ce privește Ucraina. Contradicțiile sunt mult mai profunde. Aș spune că aceasta este doar prima zonă a contradicțiilor", a spus Pușkov într-un discurs rostit la forumul internațional "Împreună cu Rusia" desfășurat la Moscova pe 4-5 martie.

  "A doua zonă a contradicțiilor cu puterile occidentale — SUA, Marea Britanie, Germania și Franța, vizează sistemul politic din Federația Rusă", a menționat senatorul.

  CEDO
  © Sputnik / Владимир Федоренко

  "La noi trebuie să fie la guvernare forțele liberale pro-occidentale — iată își doresc ei. Ei caută cu disperare un candidat care ar ocupa această poziție. Candidați sunt puțini la număr, iar de cei care ar avea credibilitate — nu există. Acest lucru nu conduce la o înțelegere și la o recunoaștere a faptului că în Rusia există o altă realitate politică, ci doar la o respingere a realității politice actuale", a spus el.

  Pușkov a menționat că președintele SUA, Donald Trump, în special, nu este un reprezentat al elitelor occidentale liberale, motiv pentru care provoacă reacții de respingere în Europa.

  "A treia zonă de contradicții este ceea ce ei numesc noile valori, care se transformă treptat nu doar într-o ideologie, ci chiar într-o religie a lumii occidentale. Vorbesc aici de prioritatea oferită protecției minorităților sexuale, subiectul căsătoriilor între persoane de același sex", a spus parlamentarul.

  În opinia senatorului, în Europa domină o ideologie anticreștină, în timp ce în Rusia sunt consolidate valorile tradiționale, bazate pe cele creștine.

  "Adică, ne dezvoltăm în paradigme diferite și acest lucru provoacă, în opinia mea, contradicții serioase și profunde între noi și lumea occidentală", a conchis el.

  Tagurile:
  contradicții, Valori tradiționale, senator, Ideologie, Aleksei Pușkov, Donald Trump, Occident, Rusia, SUA


  Știrile Zilei