03:18 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Dezordinile de stradă din Kiev, 22 ianuarie 2014

  Putin: SUA ne-au mințit cu nerușinare în ajunul loviturii de stat de la Kiev

  © RIA Novosti / Andrei Stenin
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  35260

  SUA au mințit cu nerușinare și aroganță Rusia în ajunul loviturii de stat din Ucraina, afirmă președintele rus, Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 7 mar — Sputnik. SUA a mințit cu aroganță și nerușinare Rusia în ajunul loviturii de stat din Ucraina, a declarat Vladimir Putin.

  "Partenerii americani s-au adresat nouă solicitând să facem totul, vă relatez acum exact rugămintea: ca Ianukovici să nu utilizeze armata pentru a permite opoziției să elibereze piața, clădirile administrative și să recurgă la realizarea înțelegerilor încheiate pentru normalizarea situației", a spus Putin într-un interviu inclus în filmul documentar "Ordinea Mondială 2018", realizat de jurnalistul Vladimir Soloviov.

  Vladimir Putin și Donald Trump
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Potrivit șefului statului rus, Rusia a căzut de acord, iar a doua zi în Ucraina a avut loc o lovitură de stat.

  "Măcar să fi telefonat, să fi făcut ceva, să fi spus vreun cuvânt. Putea, cel puțin să ne spună: știți, există o astfel de idee precum excesul executantului, nu am vrut să se întâmple așa, însă lucrurile au evoluat în această direcție, iar noi vom face totul pentru revenirea într-un câmp legat. Nu au spus niciun cuvânt. Dimpotrivă, au acordat un sprijin deplin celor care au realizat lovitura de stat", a spus Putin.

  Președintele rus a subliniat că, de facto, American a realizat această lovitură de stat cu propriile mâini, motiv pentru care este nevoită să susțină actuala putere de la Kiev — „au căzut în propria capcană".

  Liderul rus a menționat că acest caz a devenit prima mare înșelătorie a partenerilor americani. „Probabil e pentru prima dată când ne-au mințit atât de arogant și cu nerușinare. Au spus: hai să facem așa, iar în realitate au acționat altfel și nici măcar nu au avut curaj să explice această situație. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată", a adăugat el.

  Tematic

  Putin: ce garanții sunt că SUA nu vor utiliza din nou arma nucleară?
  Putin a declarat că nu este dezamăgit de Trump
  Putin: modelul multiculturalismului din Europa nu este funcțional
  Fifor, demonstrație de diplomație într-o situație delicată - discursul lui Putin
  Putin: Deceniul următor va fi unul al victoriilor strălucite
  Tagurile:
  Ordinea Mondială 2018, interviu, Film documentar, Euromaidan, Lovitura de stat, Viktor Ianukovici, Vladimir Soloviov, Vladimir Putin, Kiev, Rusia, SUA, Ucraina


  Știrile Zilei