01:41 07 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.64
 • RUB0.24
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)
  45350

  Ministrul Afacerilor externe al Federației Ruse a replicat dur la declarațiile războinice care se fac auzite în Statele Unite.

  BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik. În cazul unui atac american asupra Forțelor guvernamentale siriene consecințele vor fi cele mai grave, a declarat șeful dplomației ruse.

  ”Doamna Haley (Nikki Haley,representant permanent al SUA la ONU — n.r.) trebuie să înțeleagă că, una e a se folosi de microfon la Consiliul de Securitate al ONU, și cu totul alta — faptul că militarii ruși și americani au canale de comunicare prin care se reglementează strict ce este permis și ce nu”, a spus Lavrov.

  În ajun Haley a amenințat cu o nouă lovitură asupra armatei lai Assad, asemănătoare celei din aprilie 2017, dacă ONU se va arăta incapabilă să oprească ofensiva în Guta de Est.

  Procesul de pacificare în Siria a condus deja la crearea unor zone de deescaladare în provinciile Idlib, Homs și în Sudul țării.

  Însă, un punct nevralgic rămâne a fi suburbia Damascului, Guta de Est, controlată, încă din 2012, de circa 10 mii de radicali islamiști. De acolo ei întreprind raiduri și tiruri asupra capitalei siriene. Armata guvernamentală, în ofensiva ei de oră recentă, a eliberat cam la o jumătate din teritoriul ocupat de teroriști.

  În cazul în care atacul american va crea un pericol pentru militarii ruși, ”Forțele armate ale FR vor lua măsuri de răspuns, împotriva rachetelor, dar și a mijloacelor de aducere a lor la țintă”, a declarat Valery Gherasomov, șeful Mareleui Stat Major al armatei ruse, citat de RIA Novosti.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (497)

  Tematic

  Un avion rusesc s-a prăbușit în Siria: nimeni nu a supraviețuit
  Ministerul Apărării al FR: SUA au creat în Siria o ”rezervație” pentru teroriști
  Moscova denunţă "ambiţiile de ocupaţie" ale SUA în Siria
  Lavrov: armistițiul din Siria nu trebuie să vizeze ISIS și Frontul al-Nusra
  Forțele proguvernamentale siriene se află în Afrin
  Tagurile:
  eventalitate, ofensivă, avertisment, atac american, Consecințe, MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, Guta de Est, Damasc, Rusia, SUA, Siria


  Știrile Zilei