10:11 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Poliția britanică

  Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”

  © AP Photo / Markus Schreiber
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  36080

  Marea Britanie mizează pe restabilirea rolului său de jucător pe plan internațional prin provocarea unui conflict cu Rusia, consideră președintele Comisiei pentru relații internaționale a Senatului rus, Konstantin Kosaciov.

  BUCUREȘTI, 14 mar — Sputnik. Marea Britanie ar putea utiliza cazul lui Skripal pentru a-și restabili rolul de jucător pe plan internațional, a declarat președintele comisiei pentru relații internaționale a Consiliului Federației, Konstantin Kosacev, menționând că o astfel metodă este specific britanică.

  „Dacă s-a procedat într-un mod conștient, în scopul restabilirii rolului Londrei de pe plan internațional, profitând de o lipsă de claritate în politica externă a SUA și schimbarea puterii în Germania, atunci e un joc extrem de murdar. E un mod de operare într-un stil pur britanic”, a scris Kosaciov pe Facebook.

  Senatorul se întreabă de ce anume în Marea Britanie „mereu mor atât de teatral spionii și migranții economici, amintindu-ne de subiectele romanelor polițienești britanice, ceea ce nu se întâmplă în alte state cu tradiții literare de acest gen mai slabe?"

  Comentând cazul lui Serghei Skripal, Kosaciov a subliniat: "nu există niciun motiv, nu există niciun fel de dovezi".

  "Nu a fost efectuată o investigație. Verdictul a fost dat. Execuția a fost adusă la îndeplinire. Sherlock Holmes se răsucește în mormânt", a menționat el.

  Serghei Skripal și fiica lui au fost găsiți pe 4 martie fără cunoștință la Salisbury. Potrivit informațiilor guvernului britanic, aceștia au fost otrăviți cu o substanță neuroparalizantă de producție rusească. Împreună cu aceștia a avut de suferit și un polițist. Skripal a primit azil politic în Marea Britanie după un schimb de spioni între Rusia și SUA în anul 2010.

  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov a numit aberante acuzațiile aduse Moscovei în ceea ce privește otrăvirea lui Skripal, însă a anunțat că Rusia este dispusă să coopereze cu Marea Britanie în acest caz.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
  Marea Britanie vrea să declanșeze un război economic total împotriva Rusiei
  Reacție de la Moscova: Demersul Londrei este parte a unui plan al Occidentului
  Londra întrerupe relațiile bilaterale cu Moscova
  Primele reacții de la Moscova după demiterea lui Tillerson
  Tagurile:
  cazul lui Skripal, conflict diplomatic, scandal, Konstantin Kosacev, Serghei Skripal, Serghei Lavrov, Salisbury, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie


  Știrile Zilei