15:32 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  28650

  Ambasadorul rus la Bucureşti explică de ce este Putin aşa popular în Rusia. Cât se estimează să fie prezenţă la vot duminică

  BUCUREŞTI, 15 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a declarat că preşedintele Vladimir Putin este popular în rândul ruşilor datorită luptei cu corupţia şi eforturilor de redare a demnităţii naţionale.

  Excelenţa Sa Valery Kuzmin a precizat, întrebat fiind ce ar putea învăţa politicienii români de la liderul de la Kremlin, în cadrul dezbaterii organizate de Centrul Ceh de la Bucureşti, că nu poate da sfaturi, deoarece şi-ar depăşi atribuţiile.

  „Ce pot spune despre Putin este că există aşteptări ca scorul său electoral să fie între 69% şi 73%. Se estimează peste 70% prezenţă la vot", a declarta ambasadorul, citat de Libertatea

  Acesta a precizat că popularitatea lui Vladimir Putin se datorează eforturilor depuse de acesta pentru a reconstrui Rusia, demnitatea naţională, respectul pentru această ţară în arena internaţională şi lupta contra corupţiei, „care a înflorit mai ales în anii 90, când se produceau reformele liberale".

  Potrivit diplomatrului rus, priorităţile lui Vladimir Putin în cel de-al patrulea mandat sunt lupta contra sărăciei, încurajarea familiei, construirea caselor prin credite favorabile şi creşterea speranţei de viaţă.

  Valery Kuzmin a precizat că Vladimir Putin nu doreşte să imite modelul chinez. Şi anume, să elimine limita mandatelor de preşedinte.

  Tematic

  Filmul ”Ordinea mondială 2018” cu Putin în prim plan: accesări record în 2 zile
  Putin a declarat că nu este dezamăgit de Trump
  Putin: modelul multiculturalismului din Europa nu este funcțional
  Putin: Deceniul următor va fi unul al victoriilor strălucite
  Putin a prezentat rachetele rusești invincibile și a chemat SUA la dialog
  Tagurile:
  cauze, popularitate, Valery Kuzmin, Vladimir Putin, Rusia, România


  Știrile Zilei