17:47 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Марсоход НАСА Curiosity

  Putin: Misiunea spaţială a Rusiei pe Marte - din 2019

  © Photo : NASA/JPL-Caltech/MSSS
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  44330

  Rusia intenționează să trimită misiuni spațiale pe Marte, iar specialiştii ruși vor încerca să aterizeze pe cei doi poli ai Lunii, a anunţat Vladimir Putin.

  BUCUREŞTI, 15 mart — Sputnik, Doina Crainic. Într-un nou documentar despre preşedintele Rusiei realizat de jurnalistul Andrei Kondrachov, Vladimir Putin dezvăluie data când Rusia va lansa misiunea către Marte.

  „Planificăm misiuni fără echipaj uman și, pe parcurs, cu echipaj uman pentru explorarea Spaţiului. Aceste programe includ misiuni pe Lună și explorări pe Marte. Intenționăm ca în 2019 să trimitem prima misiune pe Marte", a spus Putin.

  Potrivit preşedintelui, în acest caz este vorba despre o studiere mai aprofundată a suprafeței lunare, spre deosebire de cea desfăşurată în perioada sovietică.

  „Specialiştii noştri vor încerca aterizarea pe polii lunari, deoarece avem motive să credem că acolo există apă. În aceste zone se poate face şi altceva: de acolo putem lansa misiuni spațiale pentru explorarea altor planete", a adăugat Putin.

  Într-adevăr, la începutul anului 2018, agenția spațială rusă Roscosmos și Administrația Spațială Națională din China (CNSA) au semnat un acord de cooperare în explorarea Lunii și a Spațiului. În plus, în noiembrie 2017, CNSA și Roscosmos au semnat un program de cooperare în privinţa explorării spaţiale pentru perioada 2018-2022. Cele șase componente ale programului se referă la explorarea Lunii, ştiinţa şi tehnologia referitoare la Spațiu, sateliți, componente și materiale, urmărirea de la distanţă și resturile spațiale.

  Tematic

  Ambasadorul Kuzmin: Putin luptă împotriva corupţiei şi redă demnitatea ţării
  Jurnalista NBC: Putin are informații compromițătoare despre Trump
  Putin: nu avem niciun motiv să ne implicăm în alegerile din SUA
  Putin: SUA se ocupă de lucruri murdare, acuzându-i pe alții
  Putin nu citește postările lui Trump în Twitter
  Filmul ”Ordinea mondială 2018” cu Putin în prim plan: accesări record în 2 zile
  Putin a recunoscut că a mințit pe soția lui Trump
  Gafe incredibile: Viorica Dăncilă, "Știri pe Surse" și... Vladimir Putin!
  Tagurile:
  Administrația Spațială Națională din China, Roscosmos, Andrei Kondrachov, Vladimir Putin, Marte, China, Rusia


  Știrile Zilei