09:48 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  14560

  "Sunt sigur că datorită eforturilor noastre comune vom putea consolida relațiile ruso-chineze de cooperare și cooperare strategică globală, completându-le cu un nou conținut", a declarat Vladimir Putin.

  BUCUREŞTI, 17 mart — Sputnik. Preşedintele rus l-a felicitat sâmbătă pe Xi Jinping cu ocazia realegerii acestuia la funcţia de preşedinte al Chinei pentru un nou mandat de cinci ani, a anunţat Televiziunea centrală a Chinei.

  "Vă felicit cu sinceritate pentru realegerea Dvs. în calitate de președinte al Republicii Populare Chineze. Această alegere a Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze a confirmat din nou autoritatea înaltă, aceasta este și recunoașterea contribuției Dvs. la dezvoltarea socio-economică a țării și rolul acesteia pe scena internațională", a subliniat Vladimir Putin.

  Liderul Kremlinului a mai spus că datorită eforturilor personale ale lui Xi Jinping, relațiile ruso-chineze au atins un nivel fără precedent, devenind un model de cooperare reciproc avantajoasă și egală între două țări importante.

  "Sunt sigur că datorită eforturilor noastre comune vom putea consolida relațiile ruso-chineze de cooperare și cooperare strategică globală, completându-le cu un nou conținut", a mai adăugat Vladimir Putin.

  Putin i-a mai dorit omologului său chinez sănătate, îndeplinirea dorințelor sale și succes în calitate de președinte al Republicii Populare Chineze, transmite Sputnik France.

  Tematic

  Xi Jinping a fost reales la preşedinţia Chinei
  Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
  Sachs: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
  China a reacționat la mesajul lui Putin despre noile arme strategice
  Mesaj din China: "Consecvența lui Iohannis în sfidare și slugărnicie"
  Tagurile:
  Preşedinte, Mesaj, Alegeri, Xi Jinping, Vladimir Putin, China, Rusia


  Știrile Zilei