13:42 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  The forensic tent, covering the bench where Sergei Skripal and his daughter Yulia were found, is repositioned by officials in protective suits in the centre of Salisbury, Britain, March 8, 2018

  Marea Britanie, printre statele care, cel mai probabil, produc arma chimică "Noviciok"

  © REUTERS / Peter Nicholls
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
  47990

  Substanța folosită pentru otrăvirea lui Srighei Skripal a fost cel mai probabil produsă de țările care studiază agentul nervos "Noviciok", inclusiv Marea Britanie, Slovacia, Republica Cehă și Suedia, a afirmat Ministerul de Externe al Rusiei.

  BUCUREŞTI, 17 mart — Sputnik. Substanța folosită pentru otrăvirea lui Srighei Skripal a fost cel mai probabil produsă de țările care studiază agentul nervos "Noviciok", inclusiv Marea Britanie, Slovacia, Republica Cehă și Suedia, a afirmat Ministerul de Externe al Rusiei.

  Cea mai probabilă sursă de origine a toxinei sunt țările care au efectuat cercetări intense asupra substanțelor din programul "Noviciok", aproximativ de la sfârșitul anilor 1990 până în prezent, iar acest proiect nu este creaţia Rusiei sau a Uniunii Sovietice ", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, sâmbătă. Ea a enumerat Regatul Unit, Slovacia, Republica Cehă și Suedia printre țările implicate.

  Statele Unite ar trebui, de asemenea, "să fie puse sub semnul întrebării", a declarat Zaharova într-un interviu acordat postului de televiziune VGTRK.

  "Cum au ajuns la concluzia cu privire la amprenta rusească dacă nu ne-au dat probele? În mod logic, ei nu ar trebui să aibă această substanță. Ce mostre au fost comparate pentru a trage o astfel de concluzie? "Se ridică întrebări: atunci ar trebui să aibă mostre pe care le ascund sau este o minciună de la început până la sfârșit".

  "Dacă premierul britanic și alți experți britanici dau formula, atunci va fi clar care sunt țările care au dezvoltat acești agenți", a spus Zaharova.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)

  Tematic

  Ministrul rus al Sănătății are îndoieli că Skripal a fost otrăvit cu ”Novicioc”
  Pe surse: când UE își va expune poziția comună în cazul lui Serghei Skripal
  Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal - încălcare gravă a Convenției
  Un veteran GRU despre cazul Skripal: serviciile nu acționează așa
  Diplomația rusă a taxat dur statele care susțin Londra în "dosarul Skripal"
  Tagurile:
  Novichok, Arme chimice, Serghei Skripal, UK
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei