21:26 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  28440

  Realegerea lui Vladimir Putin la funcția de președinte al Rusiei va asigura continuarea unei politici economice care a cunoscut o creștere majoră a investițiilor străine, spune șeful Fondului rus de investiții directe.

  BUCUREȘTI, 20 mart — Sputnik. "Întrucât alegerile s-au finalizat, aceasta va permite investitorilor instituționali să implementeze în mod activ proiectele în Rusia pe termen mediu, ceea ce poate oferi un aport suplimentar de 25-30 miliarde de dolari în economia Rusiei", a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe (RDIF).

  El a spus că "rezultatele votului asigură continuarea politicii economice care vizează realizarea potențialului investițional".

  Alegerile prezidențiale din Rusia au avut loc pe 18 martie. Putin a câștigat cu o majoritate semnificativă de 76,7% de voturi — un nivel record de susținere pentru actualul lider.

  Митинг в поддержку кандидата в президенты РФ В. Путина
  © Sputnik / Григорий Сысоев

  Datele recente arată că, în ciuda ultimelor acuzații împotriva Rusiei față de pretinsa otrăvire a fostului spion în Marea Britanie, piața locală de capital a atras capital din partea investitorilor străini.

  Sberbank Investment Research arată că investițiile străine au totalizat 146 milioane de dolari pentru săptămâna până în 14 martie, ceea ce este cu o treime mai mare față de cele 112 milioane de dolari investite în săptămâna anterioară.

  Un studiu efectuat de o agenție britanică de consultanță EY (fostă Ernst & Young) a arătat că în prima jumătate a anului 2017 economia rusă a atras investiții străine directe în valoare de 14 miliarde de dolari, cel mai mare număr vreodată, a declarat ministrul Economiei Maksim Oreshkin.

  Tematic

  Putin a spus pe ce se va concentra în noul său mandat
  Ambasadorul Kuzmin: Putin luptă împotriva corupţiei şi redă demnitatea ţării
  Filmul ”Ordinea mondială 2018” cu Putin în prim plan: accesări record în 2 zile
  Tagurile:
  aflux, victorie, investiții, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei