22:42 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)
  435110

  Președintele american, Donald Trump, l-a felicitat pe Vladimir Putin cu obținerea victoriei în alegerile prezidențiale și și-a exprimat dorința de a avea o întâlnire cu liderul rus în viitorul cel mai apropiat.

  BUCUREȘTI, 20 mar — Sputnik, Doina Crainic. Președintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat, într-o discuție telefonică, pe Vladimir Putin cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale, anunță serviciul de presă al Kremlinului.

  Conversația a avut loc la inițiativa părții americane. Cei doi lideri au discutat cu acest prilej și despre cele mai actuale probleme ale politicii mondiale.

  "Liderii s-au pronunțat în favoarea dezvoltării unor relații practice în mai multe direcții, inclusiv în problemele asigurării stabilității strategice și combaterii terorismului internațional. În special, s-a subliniat importanța coordonarea eforturilor în limitarea unei curse a înarmărilor", se spune în comunicat.

  Președinții au menționat necesitatea de a grăbi reglementarea situației din Siria și a conflictului din Ucraina, totodată apreciind pozitiv diminuarea nivelului tensiunii în peninsula Coreeană.

  În afară de aceasta, Putin și Trump au convenit asupra dezvoltării contactelor bilaterale, inclusiv luând în considerare recentele schimbări în conducerea Departamentului de Stat.

  O atenție deosebită a fost acordată problemei următoarei întrevederi la cel mai înalt nivel.

  „Discuția a avut un caracter constructiv, pragmatic și a fost orientată spre depășirea problemelor acumulate în relațiile ruso-americane", se spune în comunicatul serviciului de presă al Kremlinului.

  Trump a calificat discuția drept una „foarte bună" și a adăugat că o întrevedere cu liderul rus "ar putea avea loc în viitorul cel mai apropiat".

  Тема:
  Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

  Tematic

  Juncker îi promite lui Putin un ”parteneriat” în noul mandat al liderului rus
  Peskov, despre câte felicitări a primit Putin și cine mai zăbovește
  ”De o Rusie puternică au nevoie nu doar rușii”: urările lumii către Putin
  Putin anunță diminuarea cheltuielilor pentru apărare
  Ce spun experții români despre rezultatele lui Putin
  Sursă diplomatică de la Bruxelles: De ce UE întârzie să-l felicite pe Putin
  Tagurile:
  discuție telefonică, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA


  Știrile Zilei