05:21 14 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov

  Zaharova a comentat „demisia” lui Lavrov

  © AP Photo / Petros Karadjias
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  20650

  Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a comentat informațiile apărute în presa rusă și străină despre intenția lui Lavrov de a demisiona din funcția de ministru.

  BUCUREȘTI, 22 mar — Sputnik. Informațiile apărute în presă despre o intenție de demisiona a actualului ministru rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, după alegerile prezidențiale este un fals, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

  „Peste 20 de publicații ruse și străine mi-au solicitat comentarii în legătură cu un material al RTVI în care se spune că "Lavrov vorbește de câțiva ani despre dorința de-și părăsi postul, afirmând că a obosit, însă la rugămintea lui Putin a decis să rămână în funcție până la alegerile prezidențiale"", a scris Zaharova pe Facebook.

  Reprezentantul diplomației ruse a reamintit că MAE al Rusiei a comentat în mai multe rânduri informații cu privire la remanierile din guvernul rus.

  "Sincer, am senzația că e vorba de o dezinformare lansată în mod premeditat. Cred că materialul RTVI e un fake. Probabil, nu a fost făcut în mod intenționat, ci din neatenție. Cine știe", a adăugat Zaharova.

  Anterior, postul de televiziune RTVI a anunțat, făcând referire la surse anonime, că Lavrov nu va intra în componența noului guvern pentru că "ar fi obosit" de funcția de ministru al Afacerilor Externe, pe care o deține din 2014.

  Recent, Lavrov a împlinit vârsta de 68 de ani. De ziua sa de naștere, acesta s-a aflat cu o vizită oficială în capitala Japoniei. La Tokyo acesta a avut o serie de discuții cu omologul său nipon, care a oferit lui Lavrov un tort în formă de o minge de fotbal.

  De asemenea, Kremlinul a reacționat la informațiile apărute în presa legate de o prepusă demisie a lui Lavrov. Purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov, a declarat că "astfel de speculații a presei nu merită nicio atenție".

  "Să-l felicităm pe Serghei Vikorovici (Lavrov) cu ocazia zilei de naștere și să nu mai atragem atenția la astfel de speculații", a spus Peskov.

  Mai devreme, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că posibilele remanieri în guvern vor avea loc doar după inaugurare.

  "Toate remanierile din guvern se află în competența președintelui, care urmează să preia un nou mandat, iată de ce abia acum mă voi gândi ce și cum se poate de făcut. Cred că cele mai importante schimbări vor avea loc după inaugurare", a menționat șeful statului.

  Putin a mai adăugat că nu a avut timp să se gândească la selecția candidaților pentru funcții ministeriale. Președintele rus a subliniat că a început să se gândească la acest lucru doar după ce a aflat primele rezultate ale alegerilor.

  Tematic

  Adrian Năstase s-a întâlnit cu adjunctul lui Lavrov la Moscova
  Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal - încălcare gravă a Convenției
  Lavrov: Londra s-a condus, în ”dosarul Skripal”, de motive neoneste
  Purtătorul de cuvânt al MAE: Lavrov nu a primit nicio invitație de a vizita Londra
  O posibilă lovitură americană contra armatei siriene? Lavrov avertizează
  SUA, ambiții neo-imperialiste de a interveni în afacerile altor țări - Lavrov
  Lavrov: Rusia este gata să contribuie la unirea celor două state
  Lavrov: „Inacceptabil” de a diviza teroriștii în „buni sau răi” (VIDEO)
  Lavrov: armistițiul din Siria nu trebuie să vizeze ISIS și Frontul al-Nusra
  Lavrov: UE se extinde în baza ultimatumurilor
  Lavrov: “amenințarea rusească” este un mit irațional
  Tagurile:
  Facebook, RTVI, Kremlin, guvern, Demisie, ministrul afacerilor externe, Dmitri Peskov, Vladimir Putin, Sergei Lavrov, Maria Zaharova, Rusia


  Știrile Zilei