22:17 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)
  667150

  Liderul rus, după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale din 18 martie, a promis mutații cardinale în țară și și-a declarat intenția de a se concentra în mod prioritar pe problemele interne.

  BUCUREȘTI, 23 mar — Sputnik. Vladimir Putin s-a adresat poporului rus cu un mesaj după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale.

  Actualul șef al statului rus a învins în scrutinul din 18 martie, reușind să acumuleze 76,69 la sută din voturi. Pentru Putin au votat 56 milioane 430 mii 712 de alegători — cea mai mare cifră înregistrată în favoarea unui candidat în toată istoria a alegerilor prezidențiale din Rusia.

  Președintele a mulțumit rușii pentru un sprijin fără de precedent. Potrivit lui, „un astfel de activism civic și o astfel de consolidare" are o importanță deosebită.

  „Înțeleg toată responsabilitatea colosală în fața cetățenilor ruși, în fața țării. Tot ce am spus în perioada campaniei electorale urmează să fie realizat", a menționat el.

  Putin a adăugat că Rusia are nevoie de „un adevărat salt", iar susținerea acordată de către ruși arată că poporul este gata de acest lucru.

  „Avem nevoie de niște schimbări profunde și consecvente, niște pași bine gândiți, care vor aduce rezultate durabile azi și în perspectivă", a subliniat șeful statului.

  De asemenea, acesta a reamintit de sarcinile pe care le-a enunțat în mesajul său adresat Adunării Federale pe 1 martie.

  „În esență, e un plan clar, concret și detaliat al acțiunilor noastre comune, sunt convins că este unul realist, corect și bine întemeiat", a spus președintele.

  Acesta a asigurat că orice decizie finală va fi luată exclusiv luând în considerare interesele rușilor.

  „Agenda noastră de dezvoltare are un caracter de consolidare, un caracter național, care trebuie să-i unească pe toți", a declarat Putin.

  El a menționat că toate criticile și discuțiile despre acțiunile autorităților sunt importante, însă acestea nu trebuie să degenereze într-un "populism iresponsabil".

  Șeful statului s-a adresat rușilor care au votat pentru alți candidați, menționând că le respectă opțiunile. În același timp, el a subliniat că preferințele politice nu trebuie să separe locuitorii țării.

  Тема:
  Alegerile prezidențiale din Rusia 2018 (52)

  Tematic

  Kremlinul a enunțat prioritățile următorului mandat a lui Putin
  Putin, reales președinte al Federației Ruse - CEC a validat rezultatele
  Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Vladimir Putin
  Serbia se vrea teritoriu neutru pentru negocieri între Putin și Trump
  Putin, proștii și ardelenii
  Victoria lui Putin atrage 30 de miliarde de dolari în economia Rusiei
  Trump salută victoria lui Putin și îi propune o întâlnire
  Tagurile:
  Rezultate alegeri prezidentiale in Rusia, mesaj, Discurs, alegerile prezidențiale din Rusia 2018, Vladimir Putin, Rusia


  Știrile Zilei