15:02 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  50362

  Ministerul Afacerilor Externe avertizează că acțiunile neprietenești în adresa Rusiei nu vor rămâne fără răspuns și regretă gestul unor state ale UE și NATO de a se solidariza cu Londra în contextul lipsei de dorință a Marii Britanii de a face lumină în cazul Skripal.

  BUCUREȘTI, 26 mar — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la deciziile de expulzare a diplomaților ruși din țările membre ale UE și NATO, gest pe care îl consideră "unul neprietenos, care nu corespunde intereselor de stabilire a cauzelor și celor vinovați de incidentul de la Salisbury din 4 martie".

  „Gestul provocator al acestor țări de solidarizare cu Londra, care s-au lăsat manipulate de autoritățile Marii Britanii în așa-numitul "caz Skripal", fără vreun efort de a face lumină în cele întâmplate, reprezintă o continuare a direcției de tensionare a situației", se spune într-o declarație a ministerului Afacerilor Externe de la Moscova.

  Diplomația rusă consideră că "prin înaintarea unor acuzații în adresa Federației Ruse, în lipsa unor explicații a incidentului, prin refuzul unei cooperări, autoritățile britanice, de facto, au adoptat de la bun început o poziție angajată și ipocrită".

  "Este vorba de un atentat la viața unor cetățeni ruși pe teritoriul Marii Britanii. Partea rusă, în pofida solicitărilor noastre adresate Londrei, nu dispune de nicio informație în legătură cu acest caz. De niște date obiective și exhaustive nu dispun nici aliații Marii Britanii, care urmează orbește principiul unității euroatlantice în detrimentul bunului simț, normelor unui dialog interstatal civilizat și principiilor dreptului internațional. Este de la sine înțeles că acest pas neprietenos din partea acestui grup de state nu va trece fără urmă și vom reacționa", se spune în comunicatul MAE.

  Astăzi, 17 state ale UE și NATO, printre care și România,  au anunțat că vor expulza diplomați ruși în semn de solidaritate cu poziția guvernului Marii Britaniei în cazul otrăvirii fostului ofițer al GRU.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
  SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
  Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
  Rusia va expulza diplomați britanici
  Tagurile:
  reacție, Expulzare, Ministerul Afacerilor Externe, Moscova, Rusia


  Știrile Zilei