08:25 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul din Kemerovo (32)
  29830

  Președintele rus Vladimir Putin a sosit la Kemerovo, orașul siberian care deplânge victimele tragediei duminicale. Un mall a izbucnit în flăcări acolo, ducând la cel puțin 64 de decese, dintre care mulți copii.

  BUCUREŞTI, 27 mart — Sputnik. Aproximativ 50 de persoane au fost rănite sau au suferit în urma inhalării fumului în incendiu, pierderi agravate de încălcări în construcția și gestionarea clădirii mall-ului. Anchetatorii au descoperit că ieșirile de urgență au fost blocate, împiedicând evacuările din mall, iar un gardian este suspectat că a oprit alarmele clădirii. Cel puțin patru persoane au fost arestațe în legătură cu tragedia.

  Putin a sosit marți la Kemerovo. Vizitând locul incendiului mortal, a pus flori la memorialul provizoriu înființat acolo de localnici, unde oamenii au depus amintiri precum jucăriile și fotografiile decedatţilor. De asemenea, președintele așteaptă să primească rapoarte de la serviciile locale de urgență și de la administrația regională.

  Vorbind la o conferință de la Kemerovo, Putin a spus că neglijența și nepăsarea au condus la tragedie.

  "Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o un izbucnire bruscă a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se relaxeze. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din ce cauză, din cauza neglijenței criminală, a nepăsării", a spus Putin.

  Marți dimineață, s-au adunat sute de persoane la sediul administrației regionale Kemerovo. Ei scandau "adevărul, adevărul" şi au cerut ca cei responsabili pentru măsurile de siguranță incendiară la mall-ul afectat de incendiu să fie pedepsiți pentru pierderea vieților cauzată de neglijență.

  Тема:
  Incendiul din Kemerovo (32)

  Tematic

  Kemerovo: La ”Winter Cherry”, o tragedie de proporțiile celei din ”Colectiv”. FOTO
  Trei zile de doliu în regiunea Kemerovo pentru victimele incendiului
  Incendiul de la Mall-ul din Kemerovo, Rusia: Secvențe video de la locul tragediei
  Numărul victimelor incendiului din Kemerovo a ajuns la 64 de persoane
  Tagurile:
  Mall, Cauze, Incendiu, Vladimir Putin, Kemerovo


  Știrile Zilei