02:01 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul din Kemerovo (32)
  149821

  Administratoarea mall-ului Winter Cherry din Kemerovo presupune că ușile clădirii au fost blocate în timpul incendiului din cauza defecțiunilor tehnice sau din cauza unei neglijențe de serviciu al unui angajat.

  BUCUREȘTI, 28 mar — Sputnik. Nimeni nu a dat o dispoziție de încuiere a ușilor cinematografului în mall-ul Winter Cherry din Kemerovo, unde în urma incendiului au decedat 64 de persoane, a declarat jurnaliștilor administratorul mallului, Nadejda Suddenok.

  În cazul incendiului din mall a fost intentat un dosar penal, fiind plasați sub arest preventiv pentru două luni administratorul mall-ului Winter Cherry, Nadejda Suddenok, directorul tehnic al companiei căreia aparține clădirea, Gheorgii Sobolev, directorul companiei "Sistemnyi Integrator", care instalat sistemul de alarmă antiincendiară, Igor Polozinenko și un angajat al companiei "Sistemnyi Integrator", care răspunde de montarea și funcționarea sistemului alarmei antiincediare, Aleksander Nikitin.

  Anterior, șeful Comitetului de Investigații, Aleksandr Bastrâkin, a anunțat că anchetatorii urmează să stabilească motivele pentru care ușile mall-ului au fost încuiate. Acesta presupune că în acest fel administratorii voiai să împiedice accesul persoanelor fără bilet.

  "Nimeni nu a dat vreo dispoziție de încuiere a ușilor cinematografului. În cazul în care acest lucru a fost făcut de un angajat, atunci e vorba de o neglijență de serviciu pentru care trebuie tras la răspundere… Avem persoane fără de bilet, însă acestor nu li s-a permis accesul în sală. Nu a existat niciun fel de măsuri preventive împotriva celor care încearcă să pătrundă în sală", a spus Suddenok.

  Aceasta consideră că ușile au fost blocate din cauza unor defecțiuni tehnice. În același timp, Suddenok a subliniat că această problemă nu are nicio legătură cu atribuțiile ei de serviciu.

  "Cei doi controlori de bilete din cinematograf, Bolotenko Olesea și Naimușina Natalia, m-au anunțat în acea zi că au evacuat toate persoanele și că sunt vii și nevătămate", a spus ea.

  "Mizez pe faptul că instanța de judecată îmi va demonstra nevinovăția. În cazul în care aș cunoaște 100% cauzele, aș fi știut că cine este vinovat de acest incident. Dacă e vorba de o neglijență a unui angajat, atunci e responsabilitatea lui personală", a adăugat Suddenok.

  Incendiul din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo a izbucnit duminică. Flăcărilor au apărut la etajul superior al clădirii, unde se afla cinematograful și sălile de joacă pentru copii. Urmare a tragediei au decedat 64 de persoane, inclusiv copii.

  Printr-un decret semnat de Vladimir Putin, pe 28 martie a fost anunțată zi de doliu național în Rusia.

  Тема:
  Incendiul din Kemerovo (32)

  Tematic

  O bunică și doi nepoți, decedați în incendiu, au fost înmormântați la Kemerovo
  Numărul răniților în incendiul de la Kemerovo a ajuns la 76 de persoane
  "Îți vine nu să plângi, ci să urli". Putin despre cauzele tragediei din Kemerovo
  Putin a anunțat doliu în toată țara în legătură cu tragedia din Kemerovo
  Putin a depus flori la locul tragediei din Kemerovo
  Două ipoteze ale cauzei izbucnirii incendiului din Kemerovo
  Putin a ajuns în Kemerovo, locul unde au murit 64 de persoane ca în infern
  Kemerovo: La ”Winter Cherry”, o tragedie de proporțiile celei din ”Colectiv”. FOTO
  Trei zile de doliu în regiunea Kemerovo pentru victimele incendiului
  Incendiul de la Mall-ul din Kemerovo, Rusia: Secvențe video de la locul tragediei
  Numărul victimelor incendiului din Kemerovo a ajuns la 64 de persoane
  UPDATE: 53 de morți, copii dispăruți în incendiul din Mall-ul din Kemerovo, Rusia (VIDEO)
  În Kemerovo, aproape ca la ”Colectiv”: 37 de victime ale incendiului, 69 dispăruți
  Incendiul din Kemerovo: Focul pe cale de a fi localizat, 20 de persoane salvate
  Tagurile:
  Winter Cherry, cauze, victime, incendiu, mall, Nadejda Suddenok, Kemerovo, Rusia


  Știrile Zilei