15:09 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Incendiu în Kemerovo

  Un manager și un paznic din mall-ul din Kemerovo au povestit cum au salvat oameni

  © Sputnik /
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul din Kemerovo (32)
  37710

  Managerul și un paznic al magazinului de încălțăminte din incinta mall-ului Winter Cherry din Kemerovo au povestit cum au reușit să salveze mai mulți oameni.

  BUCUREȘTI, 29 mar — Sputnik. Managerul și un paznic al magazinului de încălțăminte din mall-ul "Winter Cherry" din Kemerovo, Farzon Salilov și, respectiv, Mahmud Hudojaev, au povestit postului de televiziune RT cum au reușit să salveze o parte a vizitatorilor.

  "Mă aflam lângă ușa magazinului nostru și la un moment dat unul colaboratorii noștri, care se afla la o altă intrare, îmi spune: „S-a întâmplat ceva, oamenii fug". Am privit, într-adevăr, oamenii aleargă și strigă: Incendiu!", a povestit Salilov.

  Inițial, bărbații au ajutat la evacuarea oamenilor și angajaților magazinului prin ieșirea de urgență, apoi au chemat oamenii care fugeau în panică, îndreptându-se spre altă ieșire.

  „Erau și invalizi în scaune cu rotile. Băieții noștri i-au ajutat: au ridicat scaunele și i-au coborât jos. La nivelul doi, de asemenea, erau invalizi. Aceștia nu puteau coborî, stăteau în scaune cu rotile", a explicat Hudojaev.

  Potrivit bărbaților, la început au simțit doar un miros, iar mai târziu au văzut un fum negru.

  „Ne venea greu să respirăm, însă am așteptat până la urmă: poate mai reușim să scoatem pe cineva, până a ieși. Doar suntem bărbați. Am încercat să-i evacuăm pe toți", a povestit Salilov.

  Una din colegile lor, Valeria Loghinova, a adăugat că nu au auzit alarma antiincendiară.

  "Mahmud a spus că, într-adevăr, ardem. Am fugit în camera utilitară unde se aflau alte fete și le-am spus că probabil e un incendiu în mall. Ele m-au întrebat de ce nu funcționează alarma. În cele din urmă, am reușit să ne adunăm și să ieșim", a povestit ea.

  Potrivit Loghinova, era o aglomerație foarte mare, iată de ce este recunoscătoare managerului și paznicului care i-au ajutată să iasă din încăpere.

  „Nu știu cum să le mulțumesc. Pur și simplu, sunt niște oameni foarte buni", a adăugat ea.

  Incendiul din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo

  Incendiul din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo a izbucnit pe 25 martie. Flăcările au apărut în etajul superior al clădirii, unde se afla un cinematograf și săli de distracție pentru copii. În urma incidentului au decedat 64 de persoane, dintre care majoritatea sunt copii.

  Deocamdată au fost identificate cadavrele a 27 de persoane. 14 victime au fost înmormântate pe 28 martie. Anchetatorii examinează două versiuni a celor întâmplate: un scurtcircuit și incendiere.

  Câteva persoane au fost plasate sub arest preventiv: directorul tehnic al companiei, în proprietatea căreia se află clădirea, arendatorul clădirii, unde se presupune că a izbucnit incendiul, un angajat și directorul întreprinderii care răspundea de funcționarea alarmei antiincendiare și un paznic, care ar fi deconectat sistemul de alarmă.

  Тема:
  Incendiul din Kemerovo (32)

  Tematic

  Putin: Falsuri despre Kemerovo sunt lansate din afara țării pentru provocarea panicii
  Cine a deconectat sistemul de alarmă al mall-ului din Kemerovo? Mărturiile paznicului
  Administratorul mall-ului din Kemerovo, despre cauzele blocării ușilor
  O bunică și doi nepoți, decedați în incendiu, au fost înmormântați la Kemerovo
  Numărul răniților în incendiul de la Kemerovo a ajuns la 76 de persoane
  "Îți vine nu să plângi, ci să urli". Putin despre cauzele tragediei din Kemerovo
  Putin a anunțat doliu în toată țara în legătură cu tragedia din Kemerovo
  Putin a depus flori la locul tragediei din Kemerovo
  Două ipoteze ale cauzei izbucnirii incendiului din Kemerovo
  Putin a ajuns în Kemerovo, locul unde au murit 64 de persoane ca în infern
  Tagurile:
  paznic, evacuare, victime, alarma, incendiu, mall, copii, Manager, Kemerovo, Rusia


  Știrile Zilei