02:36 16 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.34
 • USD17.31
 • RUB0.28
 • RON4.05
 • UAH0.74
  Briefing organizat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharov

  Zaharova, către Johnson: Ce au căutat britanicii în vizită la Hitler?

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  522110

  Maria Zaharova i-a reamintit lui Boris Johnson despre vizita reprezentanților establishmentului britanic în Germania lui Hitler în perioada Jocurilor Olimpice din 1936.

  BUCUREȘTI, 29 mar — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat o declarație a ministrului britanic al Afacerilor Externe, Boris Johnson, care a căzut de acord cu o comparație între Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 din Rusia cu Olimpiada din 1936 din Germania.

  Zaharova a prezentat în cadrul unui briefing broșura "Oaspeții de onoare a celei de-a XI ediții a Jocurilor Olimpice", editată în anul 1936 în Germania. Printre aceste oaspeți se află președintele Comitetului Național Olimpic al Marii Britanii, reprezentanții Marii Britanii în Comitetul Internațional Olimpic, președinții federațiilor internaționale sportive.

  "Membri establishment-ului britanic, menționați în broșură, au sosit în Germania din proprie voință. Aceștia au venit la Hitler în Berlin în anul 1936 în calitate de reprezentanți ai elitea britanice, membri ai camerelor lorzilor, aristocrați", a declarat Zaharova.

  În legătură cu cele enumerate, purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia s-a adresat lui Johnson.

  "Domnule Boris Johnson, nu vi se pare rușinoasă, cum vă place să vă exprimați, o prezență care provoacă silă a unui număr atât de mare de funcționari britanici la deschiderea Jocurilor Olimpice din 1936? Ce căutau aceste personalități britanice, lorzi în vizită la Hitler?", a adăugat Zaharova.

  Pe 21 martie, în timpul ședinței unei comisii parlamentare, ministrul britanic a căzut de acord cu afirmația că Rusia utilizează Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 exact așa cum Adolf Hitler s-a folosit de Olimpiada din anul 1936 — pentru a îmbunătăți imaginea țării.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  Nea Adolf, românul botezat de Hitler
  Un bărbat a cumpărat din întâmplare un tablou al lui Hitler
  Documente desecretizate ale CIA: Hitler a locuit în Columbia? (FOTO)
  Informații declasificate ale CIA: Hitler - viu în Argentina în anii 1950
  Hitler, la 128 de ani – ce gândea, în realitate, despre România
  Groaznic: un președinte din zilele noastre vrea să calce pe urmele lui Hitler
  Un politician german l-a comparat pe Erdogan cu Hitler
  Tagurile:
  establishment britanic, 1936, Campionatul Mondial de fotbatl 2018, Olimpiada, Ministerul Afacerilor Externe, Maria Zaharova, Boris Johnson, Adolf Hitler, Berlin, Londra, Rusia, Marea Britanie, Germania


  Știrile Zilei