17:52 19 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.11
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.62
  Ministerul Afacerilor Externe al României

  Reacția Bucureștiului la expulzarea diplomatului român de la Moscova

  © Photo: Facebook / Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (114)
  106284

  Oficialitățile de la București au confirmat expulzarea unui diplomat român de la Moscova și și-au reiterat poziția de susținere a oficialilor britanici.

  CHIȘINĂU, 30 mar — Sputnik, Octavian Racu. Ministerul Afacerilor Externe din România a confirmat oficial expulzarea unui diplomat român de la Moscova, drept urmare a deciziei guvernului de la București de declarare persona non grata a unui diplomat rus, în spirit de solidaritate cu Marea Britanie în cazul de la Salisbury.

  În același timp, partea română "își reiterează poziția sa de condamnare a oricăror acțiuni care amenință securitate colectivă și dreptul internațional", potrivit unui comunicat emis de MAE de la București.

  Reamintim că astăzi Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunțat expulzarea a unui diplomat român și trei diplomați ai Republicii Moldova, drept răspuns la gesturile similare ale Bucureștiului și Chișinăului.

  "Acestora le-au fost înmânate note de protest și li s-a comunicat că partea rusă va declara persona non grata același număr de diplomați, drept răspuns la expulzarea a diplomaților ruși în semn de solidaritate față de acuzațiile neîntemeiate în adresa Rusiei", se spune într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

  Pe 4 martie a acestui an, fostul ofițer GRU și fiica lui, Iulia, au fost otrăviți cu o substanță neurotoxică în orașul Salisbury. Londra a acuzat Moscova de implicarea în acest atac, însă în ciuda insistențelor oficialităților ruse, a refuzat să ofere orice informații legate de acest caz și a respins orice propuneri ale Rusiei de a efectua o anchetă comună în acest caz.

  Purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia, Maria Zaharova, a condamnat acțiunile diplomatice îndreptate împotriva Federației Ruse, în condițiile în care Marea Britanie refuză să ofere orice probe care ar putea confirma acuzațiile aduse.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (114)

  Tematic

  România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
  De ce SUA ne sperie cu un război ruso-american în cazul unirii cu România
  Ultima Oră: Rusia expulzează un diplomat român și trei reprezentanți ai Moldovei
  Premierul Bulgariei: nu vom expulza niciun diplomat rus
  Exploziv! „Suntem viteji şi euroatlantici expulzând diplomaţi ruşi"
  Analist român despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București
  Tagurile:
  expulzare, Ministerul Afacerilor Externe, Serghei Skripal, Rusia, Marea Britanie, București, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei