02:49 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Ziyavudin Mahomedov

  Doi miliardari ruși, reținuți într-un dosar de escrocherie, furt și delapidare

  © Sputnik / Михаил Воскресенский
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  20740

  Doi miliardari, coacționari ai holdingului “Summa” au fost reținuți într-un dosar penal fiind bănuiți de furt, delapidare a banilor publici și crearea unui grup criminal.

  BUCUREȘTI, 31 mar — Sputnik. Organele de ancheta au intentat un dosar penal împotriva a doi miliardar, acționari ai holdingului "Summa", frații Mahomed și Ziyavudin Mahomedov. Aceștia sunt bănuiți de furt, delapidare banilor publici și crearea unei organizații criminale. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o condamnare de până la 20 de ani de închisoare.

  Cei doi coacționari, precum și un director al companiei, parte a grupului "Summa", Artur Maksidov, au fost reținuți azi de poliția rusă. În același timp, în 25 de regiuni, unde există oficii ale grupului, au avut loc percheziții.

  În prezent este demarată o investigație preliminară în cadrul dosarului penal, a explicat reporterului RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Interne, Irina Volk. Potrivit ei, este vorba de cazuri de delapidare a banilor din bugetul de stat, inclusiv a fondurilor alocate pentru construcția obiectelor de infrastructură și alimentare cu energie electrică.

  Anchetatorii bănuiesc coacționarii grupului "Summa", Mahomed și Ziyavudin Mahomedov de delapidare a banilor publici și crearea a unei grupări criminale, a comunicat agenției RIA Novosti secretarul de presă al judecătoriei Tverskoi, Anastasia Dziurko.

  Astăzi, judecătoria Tverskoi din Moscova va examina chestiunea plăsării sub arest preventiv a celor doi bănuiți. Împotriva miliardarilor a fost intentat un dosar penal în trei cauze: Mahomed Mahomedov și Ziyavudin Mahomedov sunt bănuiți de crearea unei grupări criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari, iar Maskidov — de complicitate, abuz de serviciu și escrocherie în proporții mari.

  Potrivit publicației Kommersant, vineri, 30 martie, colaboratorii Direcției Generale a Securității Economice și Combaterea Corupției din cadrul MAI și serviciul securității economice al FSB au demarat o serie de percheziții la oficiile structurilor grupului "Summa", al cărui companie a executat lucrările de construcție a terenului sportiv din Kaliningrad, unde urmează să aibă loc campionatul mondial de fotbal din 2018. Potrivit publicației, cei doi frați sunt bănuiți de furtul a 752 milioane de ruble. Grupurile operative au descins pe la locuințele bănuiților, rudelor și partenerilor de afaceri ale acestora.

  Tematic

  Ultima Oră: Rusia expulzează un diplomat român și trei reprezentanți ai Moldovei
  Rusia expulzează 60 de diplomați americani și închide Consulatul din Sankt Petersburg
  Tagurile:
  reținere, corupție, Miliardari, Dosar penal, Mahomed Mahomedov, Ziyavudin Mahomedov, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei