13:30 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
  24640

  Maria Zaharova a admis că principalul scop al scandalului provocat de Marea Britanie în legătură cu otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal vizează împiedicarea desfășurării Campionatului Mondial de Fotbal în Rusia.

  BUCUREȘTI, 1 apr — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a declarat într-un interviu oferit Canalului 5 că unul din scopurile principale a statelor occidentale este împiedicarea desfășurării în Rusia a Campionatului Mondial de Fotbal.

  Fiind întrebată dacă Rusia ar putea fi izolată de statele occidentale în contextul Campionatului Mondial de Fotbal, Zaharova a subliniat că acesta nu este doar marele vis, dar și scopul principal.

  "Există o expresie rusească — "iarbă, să nu crești". Mi se crează impresia, că ei își propun doar să împiedice organizarea acestui campionat mondial de fotbal în Rusia", a spus ea.

  "Toate metodele sunt utile. Toți s-au concentrat asupra acestui meci de fotbal, care, ferească Dumnezeu, va atinge terenul de fotbal rus", a adăugat Zaharova.

  Săptămâna trecută, un șir de state ale Uniunii Europene, precum și SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și altele au anunțat decizia de expulzare a diplomaților ruși în legătură cu incidentul din Salisbury, unde pe 4 martie a fost otrăvit spionul britanic, Serghei Skripal, și fiica lui, Iulia. În afară de aceasta, autoritățile Marii Britanii și Islandei au decis să boicoteze meciurile campionatului de fotbal din Rusia.

  Partea britanică afirmă că Rusia este implicată în otrăvirea lui Skripal cu substanța A234, fapt negat de Moscova.

  Primul campionat mondial de fotbal din istorie, desfășurat pe teritoriul Rusiei, va avea loc între 14 iunie și 14 iulie 2018, în 11 orașe: Moscova, Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Rostov pe Don, Soci, Kazan, Kaliningrad, Volgograd, Nijnyi Novgorod, Ekaterinburg.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

  Tematic

  Zaharova: 50 de diplomați britanici vor pleca acasă
  Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
  Zaharova: SUA și Marea Britanie au exercitat presiuni asupra partenerilor
  Zaharova, către Johnson: Ce au căutat britanicii în vizită la Hitler?
  Zaharova a comentat „demisia” lui Lavrov
  Zaharova: dacă publicăm contactele ambasadorului, în SUA s-ar declanșa un război
  Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ


  Știrile Zilei