00:24 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Rusia
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)
  8820

  Modul în care diplomații occidentali operează cu falsuri și acuzații nefondate este un lucru inacceptabil și nedemn, totodată Rusiei i se cere să se culpabilizeze.

  BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că SUA și Marea Britanie recurg la minciuni în cazul otrăvirii fostului ofițer al GRU, Serghei Skripal.

  "Într-adevăr, mulți vorbesc despre un război rece. Mulți vorbesc și despre faptul că situația e mai proastă decât în perioada războiului rece clasic, pentru că atunci existau anumite reguli, erau respectate anumite norme morale. Acum, în opinia mea, partenerii noștri occidentali, în special SUA, Marea Britanie și câteva state care îi urmează orbește, au renunțat la orice bun simț, recurg la minciuni, și dezinformări. Noi răspundem la toate aceste lucruri, cred eu, destul de calm, cu sânge rece", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate după o rundă de negocieri cu omologul său din Bangladesh.

  Potrivit ministrului rus, "atunci când nu există argumente, tot răul se revarsă asupra diplomaților".

  "Londra nu va reuși să se sustragă unei răspunderi în cazul Skripal, colegii britanici s-au lăsat duși de val", consideră Serghei Lavrov.

  În același timp, șeful diplomației ruse consideră că acuzațiile în adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă sunt nedemne și inacceptabile.

  ”Colegii noștri, — inclusiv, am ascultat recent un interviu al omologului meu (francez — n.r.) Jean-Yves Le Drian, — spun: "noi expediem solicitări Rusiei, însă acestea nu sunt urmate de niciun răspuns". În acest caz există o singură solicitate: fie să recunoașteți că acesta a fost un ordin de sus, fie că ați pierdut orice control și cineva v-a furat substanța toxică utilizată în Marea Britanie. E ceva neserios și nedemn. Consider că astfel de lucruri sunt inacceptabile în orice domeniu, în special în diplomație, îndeosebi când e vorba despre viață și moarte", a spus Lavrov.

  Тема:
  Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)

  Tematic

  14 întrebări adresate de Moscova Londrei și Parisului în cazul Skripal
  Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
  Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
  Expert: Însănătoșirea Iuliei Skripal arată că ea nu a fost otrăvită cu Novicioc
  Starea sănătății Iuliei Skripal s-a îmbunătățit
  Greşeala Rusiei în cazul Skripal este speranţa de-a avea a face cu jucători oneşti
  Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?
  Tagurile:
  declarație, ministrul afacerilor externe, Conferință de presă, Jean-Yves Le Drian, Serghei Skripal, Serghei Lavrov, Londra, Bangladesh, Rusia, Marea Britanie

  Știrile Zilei